Κουτσούμπας: Η Κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής εξαπάτησης για το «μεταμνημονιακό μέλλον» - ΒΙΝΤΕΟ


Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε μέσω του βήματος της Βουλής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «μία Κυβέρνηση που έχει ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και πολιτικής εξαπάτησης για το «μεταμνημονιακό μέλλον» που ευαγγελίζεται ότι θα έρθει μετά τον Αύγουστο του '18».

Στην συνέχεια επισήμανε ότι «παρά τις πομπώδεις

διακηρύξεις της κυβέρνησης ότι είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός και σύντομα θα αρχίσει η ανάπτυξη, οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 1 δισ. ευρώ περισσότερους φόρους, θα δουν να καταργείται το δικαίωμα της απεργίας, να βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια τους και να ιδιωτικοποιούνται τα λιγνιτικά της ΔΕΗ. Επίσης, δεν θα καταργήσει κανένα από τα μνημονιακά μέτρα που παρέλαβε, τα διατηρεί και τα εφαρμόζει στο ακέραιο».

Όσον αφορά τα επιδόματα, επισήμανε πως «κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση που κόβει δικαιώματα, δίνει τέτοια επιδόματα πτωχοκομείου για να συγκαλύπτει την πολιτική της», ενώ για το συνδικαλιστικό νόμο προειδοποίησε πως η κυβέρνηση φέρνει μία νέα κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας, που θα σφραγίσει όλες τις αντιδραστικές αλλαγές των τελευταίων ετών. Προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση θέλει να τσακίσει το εργατικό κίνημα, αλλά και το δικαίωμα των Σωματείων - Ομοσπονδιών να υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αξιοποιώντας ως πρόσχημα τη λεγόμενη αντιπροσωπευτικότητά τους.

Μάλιστα, προκάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να πουν ποια βασικά «μνημονιακά» μέτρα, είτε από αυτά που παρέλαβε αλλά διατηρεί και εφαρμόζει στο ακέραιο, είτε από αυτά που έχει ήδη λάβει, είτε αυτά που ετοιμάζει για το επόμενο διάστημα, πρόκειται να αναιρεθούν, μετά τη λήξη του μνημονίου τον Αύγουστο του 2018 και τόνισε ότι επί της ουσίας δεν θα καταργηθεί κανένα.

«Η πολυσυζητημένη λήξη των μνημονίων δεν θα φέρει κανενός είδους ελάφρυνση στους εργαζόμενους. Το μόνο που έχουν να περιμένουν από εσάς οι εργαζόμενοι για το 2018, είναι νέα σκληρά μέτρα», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση που αναλαμβάνει το ρόλο σημαιοφόρου των σχεδίων του ΝΑΤΟ και αυξάνει τον κίνδυνο για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ειρήνη στην περιοχή.

Ο Δ. Κουτσούμπας καυτηρίασε και τις αθλιότητες του υπουργού Εσωτερικών, σήμερα στη Βουλή, σημειώνοντας ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να πει στους συνεργάτες των υπουργών να τους ενημερώνουν καλύτερα, για να μην εκτίθενται και συμπεριφέρονται μέσα στο Κοινοβούλιο ως απλά «τρολ» του διαδικτύου και ξεκαθάρισε: Για τη μεν απλή αναλογική -όταν και εφόσον τη φέρει και αν είναι απλή και άδολη όπως λέει- το ΚΚΕ έχει πει, εδώ και χρόνια, ότι θα την ψηφίσει ως μέτρο για την ισοτιμία της ψήφου, όχι όμως ως εργαλείο για άλλου είδους συμπράξεις κ.λπ. όπως επιδιώκει η κυβέρνηση. Για το δε Δήμο Πάτρας, ξεκαθάρισε ότι ο Κ. Πελετίδης εφαρμόζει ήδη το μέτρο και με το παραπάνω, όμως ταυτόχρονα λέει ότι η κυβέρνηση κάνει παροχές με ξένα κόλλυβα, γιατί βάζει τους δήμους να το πληρώνουν!

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανώσουν άμεσα, εδώ τώρα την αντεπίθεση τους. Να φέρουν μαχητικά στο προσκήνιο την απαίτηση να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες, οι πραγματικές ανάγκες τους. Να σηκώσουν το κεφάλι. Να οργανώσουν εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο δουλειάς, παντού σε όλη τη χώρα. Να συντονίσουν την πάλη τους με τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν και μέσα στις μεγάλες πόλεις και στην ελληνική ύπαιθρο, στα χωριά της πατρίδας μας. Να αλλάξουν τους αρνητικούς συσχετισμούς παντού, να οργανωθούν, να παλέψουν μέσα στο κίνημα, να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που μπορεί να εμπνεύσει την ελπίδα, να σταθεί δίπλα τους, να δώσει ανάταση στο λαό και τη χώρα.

Πηγή ρεπορτάζ: 902.gr

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Keywords
Τυχαία Θέματα