Κάρμεν Μιράντα: Doodle για την εκρηκτική χορεύτρια με τα φρούτα στο κεφάλι

13:47 9/2/2017 - Πηγή: Press-gr

Στην Κάρμεν Μιράντα τραγουδίστρια της σάμπα, αφιερώνει η Google το σημερινό της doodle.

Γεννήθηκε με το πλήρες όνομα Μαρία ντο Κάρμο Μιράντα ντα Κούνια στις 9 Φεβρουαρίου του 1909 και πέθανε σε ηλικία μόλις 46 ετών στις 5 Αυγούστου του 1955 στο Μπέβερλι Χιλς με επίσημη αιτία θανάτου να προσδιορίζεται η καρδιακή ανακοπή.

Εκτός όμως από τραγουδίστρια, η Μιράντα ήταν χορεύτρια, ηθοποιός στο Μπρόντγουεϊ και σταρ

του σινεμά με σπουδαία καριέρα στο διάστημα 1930 με 1950.

Προηγήθηκε η καριέρα της Μιράντα στο ραδιόφωνο και στον κινηματογράφο στη Βραζιλία το 1920. Μάλιστα τα πρώτα της άλμπουμ την έκαναν γρήγορα εθνική σταρ.

H Κάρμεν Μιράντα στο Μπρόντγουεϊ

Το 1939, ο αμερικανός θεατρικός ιμπρεσάριος Λι Σούμπερτ διέκρινε το ταλέντο της Κάρμεν Μιράντα και την προσκάλεσε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Μιράντα άρπαξε την ευκαιρία και τον ίδιο χρόνο έπαιξε στo μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ «The Streets of Paris» και τον επόμενο χρόνο πρωταγωνίστησε στην ταινία «Down Argentine Way», επίσης μιούζικαλ, με συμπρωταγωνιστές τον Ντον Αμίτσι και την Μπέτι Γκραμπλ.

Mέχρι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Franklin Roosevelt, την προσκάλεσε στο Λευκό Οίκο, για να τραγουδήσει.

Ο γάμος της Κάρμεν Μιράντα

Το 1947, η Μιράντα παντρεύτηκε ένα πλούσιο Τεξανό, τον Ντέιβιντ Σεμπάστιαν (1907-1990), αλλά τον επόμενο χρόνο απέβαλε τον καρπό του γάμου τους, κατά την διάρκεια μιας θεατρικής παράστασης. Ο γάμος τους κλονίσθηκε, ο σύζυγός της ζήτησε διαζύγιο, αλλά το ζευγάρι επανασυνδέθηκε το 1950.

Η Κάρμεν Μιράντα μεγαλούργησε στο καλλιτεχνικό στερέωμα με το υποκριτικό της ταλέντο, το τραγούδι και τον χορό της, καθιερώνοντας την εικόνα της κεφάτης περφόρμερ, η οποία φορούσε καπέλο από φρούτα.

Μπορεί να μην υπάρχει επίσημη αναφορά, αλλά η γυναίκα, που φιγουράρει στις μπλε ετικέτες της εταιρείας Chiquita που εμπορεύεται μπανάνες, παραπέμπει άμεσα στη διάσημη Βραζιλιάνα.

Το 1940, η Κάρμεν Μιράντα ήταν το τρίτο δημοφιλέστερο πρόσωπο της Αμερικής και η πιο ακριβοπληρωμένη περφόρμερ. Εξαρτημένη από το αλκοόλ, αλλά και από τη χρήση αμφεταμινών και βαρβιτουρικών, έπαθε καρδιακή προσβολή πάνω στη σκηνή, την ώρα της παράστασης, και πέθανε λίγες ώρες αργότερα από δεύτερο επεισόδιο σε ηλικία 46 ετών και κηδεύτηκε στη Βραζιλία.

Η κατάσταση της υγείας Κάρμεν Μιράντα είχε επιβαρυνθεί τα προηγούμενα χρόνια, καθώς έπαιρνε μεγάλες ποσότητες ηρεμιστικών χαπιών για να καταπολεμήσει την κατάθλιψη, ενώ ήταν δεινή καπνίστρια και κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα