ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΥΡΙΖΑ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΣΙΠΡΑ.

Georgios Panagiotopoulos
ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΕΡΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ συριζΑΝΕΛ (με τα πεζά και κεφαλαία να ανακτούν την σημασία τους).

Πρόκειται για μια "επαγγελματική" κυβέρνηση που "θα κάνει την δουλειά" με σοβαρότητα. Ήρεμα, απλά, θα μας οδηγήσει στο υπόλοιπο του χαραγμένου μνημονιακού δρόμου, με τα κατάλληλα πρόσωπα στην κατάλληλη θέση. Χωρίς την παραμικρή διεύρυνση προς σοσιαλδημοκρατικές προσωποποιήσεις, συνδυάζει τον εκσυγχρονιστικό κυνισμό (Σταθάκης και Κουρουπλής στο ξεπούλημα) με το κοινωνικό πρόσημο (Ξανθός-Πολάκης-Σκουρλέτης). Σοβαρότητα στο Μαξίμου με τον Βερναρδάκη
και στην εξορία ο Παπάς για να λύσει τα προβλήματα που δημιούργησε χωρίς να βάζει στο "κάδρο" της φθοράς τον Τσίπρα. Κονιόρδου στο Πολιτισμού "για να μιλάει την γλώσσα των καλλιτεχνών" και να δώσει Ελληνοκεντρικό πρόσημο μετά τον "διεθνιστή" Μπαλτά. Πατριωτικό αφήγημα με Κοτζιά και Τόσκα.
Η πιο συστημική κυβέρνηση Τσίπρα φτιάχθηκε με αριστερή καθαρότητα.
Ακόμα κι αν δεν φθάσει μακρυά, θα είναι ένας συμπαγής πόλος, διαθέσιμος για κυβερνητικές συμμαχίες με το ΠΑΣΟΚ (στο οποίο ξαναστέλνει "πακέτο" τα απόβλητά του), ώστε αφενός να το μεγεθύνει και να εμποδίσει την μεγέθυνση Μητσοτάκη, την ίδια στιγμή που κάνει σαφές ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΩΡΟ στους ΑΝΕΛ (τους οποίους αναβάθμισε ΠΟΛΥ), αφαιρώντας ενόχληση από την Εκκλησία (με την εξόντωση ΦΙΛΗ) και χαρίζοντας στον συντηρητικό απόδημο Ελληνισμό έναν υφυπουργό που τους ταιριάζει (Τέρενς Κουίκ).
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΥΡΙΖΑ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΣΙΠΡΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα