Κάλεσμα για εθελοντική εργασία στο «Χωριό του Όλοι Μαζί»



Το δίκτυο εθελοντικών οργανώσεων και ενεργών πολιτών Λέσβου «Το χωριό του όλοι μαζί» σας ενημερώνει πως το εγχείρημα του «ΠΙΚΠΑ» ολοκληρώνει την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, με πραγματικά ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Χάρη στην προσπάθεια των μελών του δικτύου έχουν αντιμετωπιστεί με επιτυχία τα ζητήματα υποδομών του χώρου, της σίτισης και της παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του κλιμακίου των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» τα οποία παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στους μετανάστες που βρίσκονται στο νησί μας, καθώς επίσης το προσωπικό
και τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης για το αίσθημα καθήκοντος και ανθρωπισμού που επέδειξαν σε όλες τις περιπτώσεις.
Στην αίσια έκβαση της προσπάθειας καθοριστική υπήρξε η συμβολή δεκάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι ενίσχυσαν οικονομικά, προσέφεραν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης (είδη ένδυσης/ υπόδησης, κουβέρτες κλπ.) αλλά και προσωπική εργασία συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να ξεπεραστούν σημαντικές δυσκολίες.
Δυστυχώς όμως οι ανάγκες για να συνεχιστεί με επιτυχία η προσπάθεια αυτή μεγαλώνουν καθημερινά. Για να μπορέσουμε από εδώ και πέρα να σταθούμε αλληλέγγυοι σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ευάλωτη και σε δυσχερή θέση (άστεγους, πρόσφυγες κλπ.) χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερα χέρια να μας βοηθήσουν. Και ξέρουμε πως είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία.
Θα δημιουργηθούν εθελοντικές ομάδες ανάλογα με τους τομείς ενδιαφέροντος Υγεία, Σίτιση, Προσφυγικό κλπ.
Όσον αφορά το εγχείρημα του ΠΙΚΠΑ προετοιμαζόμαστε για ένα ενδεχόμενο νέο κύμα αφίξεων προσφύγων με ομάδες εθελοντών που θα ενημερωθούν για το προσφυγικό και θα είναι έτοιμες να στηρίξουν τον χώρο φιλοξενίας όταν υπάρξει ανάγκη.
Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη μας Έφη Λατσούδη 6976234668, Ευγενία Ηλιάδου 6974923573 , Φωτεινή Μήτσου 6978640670.
Η Αλληλεγγύη και η Συμμετοχή είναι το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην κρίση.
«Δίνε δωρεάν το χρόνο αν θες να σου μείνει λίγη αξιοπρέπεια» Οδυσσέας Ελύτης
Πηγή: lesvosnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα