Ήθελε τον χρόνο του ο Μπενίτες


Κάτι ήξερε ο πρώην προπονητής του Χόρχε Μπενίτες, που είχε προβλέψει την επιτυχημένη παρουσία του Παραγουανού στην Ευρώπη...Έχοντας ξεπεράσει το 6μηνο προσαρμογής ο 22χρονος Παραγουανός ετοιμάζεται για «υψηλές πτήσεις». Τι έλεγε για τον άσο του Ολυμπιακού το καλοκαίρι ο προηγούμενος προπονητής του και πόσο δίκιο είχε τελικά.

Για έναν 22χρονο ποδοσφαιριστή που κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι τα πράγματα
είναι λογικό να είναι δύσκολα στο ξεκίνημα. Ειδικά όταν έρχεται από φουλ σεζόν με την ομάδα του στη Λατινική Αμερική, έχοντας 17 γκολ σε 21 αγώνες, σε μια πολύ πιο απαιτητική ομάδα στην Ευρώπη. Για τον Χόρχε Μπενίτες, περί ου ο λόγος, η προσαρμογή στα νέα δεδομένα της καριέρας του στον Ολυμπιακό δεν ήταν εύκολη.

Ήταν άλλωστε κάτι που είχαν υπολογίσει οι Πειραιώτες, ήξεραν πως ο Παραγουανός θα χρειαστεί τον χρόνο του. «Ήταν μια τεράστια αλλαγή για τον Μπενίτες. Και μόνο οι εγκαταστάσεις στο Ρέντη αποτελούσαν για τον Μπενίτες κάτι που δεν είχε ξανασυναντήσει στην καριέρα του. Πόσο μάλιστα η ζωή στην Ευρώπη» έλεγαν άνθρωποι που τον ζούσαν καθημερινά στο Ρέντη από το πρώτο διάστημα που βρέθηκε στους «ερυθρόλευκους» ο Παραγουανός.

Ο Μίτσελ που τον είχε τσεκάρει επανειλημμένως και είχε διακρίνει σε αυτόν τα στοιχεία του επιθετικού που επιθυμούσε δεν ήθελε να βιαστεί μαζί του. Ήξερε πως χρειάζεται ειδική μεταχείριση και προσοχή για να μην «καεί». Έχοντας άλλωστε και τον Μήτρογλου είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο στον Παραγουανό. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά παιχνίδια, ο Μπενίτες τραυματίστηκε και έμεινε για περίπου δύο μήνες εκτός δράσης.

Μια εξέλιξη που τον πήγε πίσω με την επιστροφή του να έρχεται στον αγώνα με την Κέρκυρα στις 30 Νοεμβρίου ξεκινώντας βασικός και έχοντας πολύ καλή εμφάνιση αλλά και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ μπαίνει ως αλλαγή αλλά δεν μπορεί να βοηθήσει όπως και με τον ΠΑΣ όπου ξεκινάει βασικός. Στη Μυτιλήνη ο Μίτσελ αποφάσισε να παίξει από την αρχή για πρώτη φορά με δύο επιθετικούς συνδυάζοντας Μήτρογλου και Μπενίτες, δύο παίκτες που αλληλοσυμπληρώνονται με τα στοιχεία που έχουν. Το αποτέλεσμα γνωστό, με τον Παραγουανό να κάνει στο φινάλε του 2014 την καλύτερη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα, πετυχαίνοντας δύο πανέμορφα γκολ και δείχνοντας τις δυνατότητες που έχει «αναγκάζοντας» τον Μίτσελ να δηλώνει πως με τέτοιες παρουσίες κερδίζει θέση βασικού. Το 2015 είναι σίγουρο πως θα ξεκινήσει για τον Χόρχε Μπενίτες με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

«Θα πετύχει στην Ευρώπη»

Όταν το καλοκαίρι ο Μπενίτες έκανε το άλμα στην Ευρώπη ο προπονητής του στην Γκουαρανί, Φερνάντο Χουβέρο είχε δηλώσει σίγουρος για την επιτυχία του. «Είναι έτοιμος. Δουλεύει πάρα πολύ, έχει μεγάλες προοπτικές και θα πετύχει σίγουρα» είχε δηλώσει μιλώντας συνάμα για τα στοιχεία που τον διακρίνουν ως ποδοσφαιριστή. Στοιχεία που τα βλέπουμε πλέον και στον Ολυμπιακό, όχι μόνο στη Μυτιλήνη αλλά από την αρχή παρότι δεν είχε ακόμη «λυθεί». «Τον ξεχωρίζω για τη δύναμη, την ταχύτητα και το πώς εκμεταλλεύεται τους χώρους που αφήνουν οι αντίπαλοι. Το έχει πολύ εύκολο το γκολ. Εχει πολύ γρήγορη σκέψη και θέλει μια ομάδα με καλή κυκλοφορία της μπάλας, η οποία θα εκμεταλλευτεί τις αρετές του. Είναι εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός και ξεμαρκάρεται μοναδικά» τόνιζε ο Χουβέρο.

Η λατρεία του στον Θεό και το Νο7

Ο Χορχε Μπενίτες πιστεύει πολύ στον Θεό. Η λατρεία του για τον Θεό μάλιστα τον είχε οδηγήσει να πανηγυρίσει ένα γκολ κόντρα στην Σέρο Πορτένιο βγάζοντας την φανέλα και δείχνοντας το φανελάκι στο οποίο έγραφε «ο Θεός είναι η σκάλα προς την επιτυχία». Για αυτή την κίνηση είχε τιμωρηθεί με πέντε αγώνες αποκλεισμό από το πρωτάθλημα της Παραγουάης, με την ποινή όμως να πέφτει στην έφεση. Αγαπημένο του νούμερο το 7 το οποίο φορούσε στην Γκουαρανί και θα ήθελε να φοράει και στον Ολυμπιακό. Ίσως στο μέλλον καθώς τώρα το 7 το έχει ο Μήτρογλου.

Ο ΜΠΕΝΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Αγώνας/Λεπτά συμμετοχής/Γκολ

Ολυμπιακός-Νίκη Βόλου/20/-

Ολυμπιακός-ΟΦΗ/33/-

Ολυμπιακός-Βέροια/14/1

Ατρόμητος-Ολυμπιακός/20/-

Κέρκυρα-Ολυμπιακός/90/-

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ/23/-

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννενα/90/-

Ολυμπιακός-Μάλμε/3/-

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός/21/-

Καλλονή-Ολυμπιακός/90/2

- See more at: http://www.sdna.gr/gr/podosfairo/superleague/olympiacos/arthro/2173/lunetai-kai-apokaluptetai/#sthash.Ei7p9FLo.dpuf
Keywords
Τυχαία Θέματα