Η Συριακή Σύγκρουση από τη σκοπιά του Διεθνούς Δικαίου...

Της Μαριάννας Τσήπα.
Μια σημαντική πρωτοβουλία της "Αγωνιστικής Πανελλαδικής Ένωσης Δικηγόρων" πραγματοποιείται στην...
Αθήνα την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Τελετών του Δ.Σ.Α. (Ακαδημίας 60), στις 18:00.
Μια αποστολή της ΑΠΕΔ πήγε στη Συρία και πραγματοποίησε επαφές και συνεργασίες με κυβερνητικούς και θρησκευτικούς αξιωματούχους, αλλά και επιστημονικές οργανώσεις, φορείς και πολιτικά κόμματα, όπως έχουμε διαβάσει στα σχετικά δελτία που έχουν εκδώσει, αλλά και επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό
των Εξωτερικών της πατρίδας μας.
Για έξι (6) ολόκληρα χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας, η Ελλάδα αποτέλεσε τον πυλώνα της απόλυτης ταύτισης με τους ιμπεριαλιστές: κυβερνήσεις, ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, εκκλησία και κυρίως η ελληνοφοβική... η εγχώρια ιμπεριαλιστική "αριστερά" σήκωσε το βάρος της συκοφάντησης του αγώνα ενός περήφανου λαού για Εθνική Ανεξαρτησία, Κυριαρχία, την πατρίδα!
1. Οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αυτή των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η σημερινή της "αριστεράς" του Τσίπρα, επέβαλαν δολοφονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας, διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και... ΑΠΕΛΑΣΑΝ ως ανεπιθύμητη της πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα, λες και ως χώρα βρισκόμασταν σε εμπόλεμη κατάσταση με την παραδοσιακά φίλη και σύμμαχο χώρα. Μάλιστα, ο τότε ΥΠΕΞ και σήμερα Επίτροπος της Ε.Ε. Αβραμόπουλος, ευχήθηκε "σύντομα αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Συρία", δηλαδή την επικράτηση των τρομοκρατών!
2. Τα ΜΜΕ και όλοι οι δημοσιογράφοι, υπηρέτησαν πιστά, χωρίς παρεκκλίσεις τα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών. Στην πρώτη γραμμή το ΑΠΕ κι η ΕΡΤ, που πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, ο αστικός τύπος και τηλεοπτικοί σταθμοί, με μπροστάρηδες τα ΜΜΕ της "δικαιωματικής αριστεράς" του ΣΥΡΙΖΑ και των επαγγελματιών "αντιρατσιστών": τη ΛαΕ (που συμμετείχε στο έγκλημα εναντίον του λαού της Συρίας από κυβερνητικές πολυθρόνες) και τις δήθεν "αριστερές" οργανώσεις "διεθνιστών", ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σια...
Η επαίσχυντη απόφαση απέλασης και διακοπή διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία, εξαφανίστηκε συντονισμένα κι οργανωμένα από τα ΜΜΕ και σιώπησαν ένοχα -υποστηρίζοντας τις ΝΑΤΟϊκές επιταγές- τα πολιτικά κόμματα (σιωπούν ένοχα μέχρι σήμερα). Μόνον δύο καταγγελίες:- 13 Δεκέμβρη 2012, "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ": Απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα
- 13 Δεκέμβρη 2012: ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΩΣ PERSONA NON GRATA3. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όπως κι ο Βαρθολομαίος, για 6 ολόκληρα χρόνια δεν δεήθηκαν να εκφράσουν λύπη, ούτε καν για τους δύο Ελληνορθόδοξους Επισκόπους του Χαλεπιού, που έπεσαν θύματα απαγωγης από τους τρομοκράτες πριν 3 χρόνια κι αγνοείται η τύχη τους ως σήμερα. Τουναντίον, με τα ματωμένα κονδύλια της Ε.Ε. και της Ελλάδας, προβάλλονται ως "φιλάνθρωποι" απέναντι στους "πρόσφυγες-μετανάστες"... Η εκκλησία της Ελλάδας και το Φανάρι, επιθυμούν χριστιανούς πρόσφυγες κι αφελληνισμό της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στα πλαίσια της πλήρους υποταγής στα κελεύσματα της παγκοσμιοποίησης κι είναι ενόχληση γι' αυτούς το Πατριαρχείο Αντιόχειας, αλλά κι η Ελληνική Κοινότητα στη Συρία.
Όλα αυτά τα 6 χρόνια, μόνον 3 εκδηλώσεις έγιναν για τον μεγαλειώδη αγώνα του Συριακού λαού:
α). Μία (1) δημόσια εκδήλωση συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε: 19 Δεκέμβρη 2012 (Η Μεσόγειος φλέγεται! - Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας), από το "Λαϊκό Κίνημα" με πρόεδρο το νομικό Δημήτρη Καραμήτσα.
β). Η συμμετοχή σε σε εκδήλωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, του σ. Αμάρ Μπαγκντάς (Χαιρετισμός του Αμάρ Μπαγκντάς, Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση του KKE).
γ). Στις 4 Ιουλίου 2016, στον Κεραμεικό, εκδήλωση με τον καθηγητή Tim Anderson, από το περιοδικό avantgarde, για τον "Βρώμικο πόλεμο στη Συρία".
Ελάχιστες οι φωνές αντίστασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (όπως το φιλόξενο PRESS-GR, Συρία) κι ορισμένα, δυστυχώς λίγα, που σήκωσαν τη φωνή της αλήθεια για τον βρώμικο πόλεμο εναντίον του Συριακού λαού. Αξίζει να σημειώσουμε, το "tillthehalt", το περιοδικό "Ρεσάλτο", το "avantgarde", το "Στοχασμός-Πολιτική" κι άλλα λίγα που διαφεύγουν...
Έτσι, την Τετάρτη 25 Γενάρη 2017, μετά την σημαντική αποστολή στη Συρία της "Αγωνιστικής Πανελλαδικής Ένωσης Δικηγόρων", θα έχουμε την ευκαιρία να "μετρήσουμε" ποια ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, έστω και τώρα θα θελήσουν να ανοίξουν τα "αυτιά" τους για μια ιμπεριαλιστική επίθεση στην αυλή του σπιτιού μας. Ειδικά σήμερα -ας μην ξεχνάμε ότι για την Κύπρο, η Συρία ήταν στενός σύμμαχος της πατρίδας μας-, με την επιχειρούμενη "διζωνική"-ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ θέλουν να νομιμοποιήσουν την τουρκική κατοχή του Νησιού, τους κινδύνους στο Αιγαίο, τη Θράκη, αλλά και την μετατροπή της Ελλάδας -μέσω των μνημονίων-, σε μια μπανανία, αποικία του 4ου Ράιχ.
Ακόμη, να μην ξεχάσουμε τη στάση της Συρίας στην κρίση του ΄87, γιατί λαοί χωρίς μνήμη δεν έχουν μέλλον: "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!
Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συνδυαστούν με την μετατροπή της Ελλάδας σε βάση μιας "εξόριστης κυβέρνησης αντιπολιτευόμενων" της Συρίας, που θα μεταφέρει τη βάση της από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, ώστε να μένει ανοιχτή υπόθεση η "αραβική άνοιξη made in USA" για τη Συρία και το λαό της. Το γεγονός πως η μοναδική Συριακή Κοινότητα στον κόσμο, αυτή της Αθήνας, πέρασε με τους τρομοκράτες και μάλιστα προβλήθηκαν με κάθε τρόπο στη διάρκεια των 6 χρόνων στελέχη της "μετριοπαθούς αντιπολίτευσης" (έτσι αποκαλούν οι ΝΑΤΟϊκοί κι η Ε.Ε. τους φονιάδες) από τα κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Όπως και ότι αυτά τα στελέχη βρισκόταν πάντα δίπλα σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της σημερινής Ελλάδας τους έχει πάντα στο πλευρό του.
Κι αυτή η ενημέρωση, δεν βρήκε "ανταπόκριση" στη δημοσιογραφία, ώστε να ερωτηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: "Τι συνδέει τον κ. Τσίπρα με αυτούς τους κυρίους;"
Δείτε:
Ο πρωθυπουργός στηρίζει τους τζιχαντιστές στην πατρίδα μας... Γιατί;
Σχετικά με την αποστολή της "Αγωνιστικής Πανελλαδικής Ένωσης Δικηγόρων" στη Συρία:* Στη Δαμασκό ελληνική αντιπροσωπεία νομικών!* Οι δικηγόροι της Ελλάδας σπάνε το εμπάργκο της ενημέρωσης από ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα, για τη Συρία! * Επιστολή κόλαφος, δικηγόρων στους Τσίπρα & Κοτζιά... για τη Συρία!* "Για τη Συρία που αντιστέκεται"... του Γιάννη Ραχιώτη* "ΠΡΙΝ"... Αποστολή στη Συρία... «Πείτε την αλήθεια στη Δύση!»... Τρεις μαρτυρίες δικηγόρων, που βρέθηκαν στη Συρία
Keywords
Τυχαία Θέματα