Η μεγάλη στιγμή της Σάκκαρη

16:49 7/7/2017 - Πηγή: Press-gr

Μπροστά στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα πρόκληση της ιστορίας της θα βρεθεί σήμερα το μεσημέρι (17:30, στο court 1 και όχι στο κεντρικό) η Μαρία Σάκκαρη, η οποία θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον τη διάσημη Βρετανίδα Τζοάνα Κόντα.

Η Ελληνίδα τενίστρια που ξεκίνησε στη διοργάνωση από το νούμερο 98 της παγκόσμιας κατάταξης δεν είναι το φαβορί απέναντι στο νούμερο 7 που είναι η Κόντα, αλλά έχει αποδείξει πως δεν πρόκειται να παραδώσει αμαχητί τη ρακέτα της.

Όπως λέει η ίδια: «Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο ματς. H Kόντα είναι πολύ καλή παίκτρια, τις τελευταίες

δύο χρονιές έχει ανεβεί πάρα πολύ, αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένη και πιστεύω σε μένα». Η Σάκκαρη κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα της να προκριθεί στον 3ο γύρο Γουίμπλεντον. Επίσης, είναι η δεύτερη φορά που φτάνει στον 3ο γύρο ενός Grand Slam, καθώς το πέτυχε φέτος και στο Αυστραλιανό Open, ενώ στη συνέχεια στο Ρολάν Γκαρός ηττήθηκε στον πρώτο γύρο. Στον πρώτο γύρο έχει αποκλειστεί και στις δύο παρουσίες της στο Αμερικανικό Οπεν, το 2015 και το 2016, ενώ πέρυσι στην πρώτη της εμφάνιση στο Γουίμπλεντον σταμάτησε στο 2ο γύρο.

Ποια είναι όμως η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αυτή τη στιγμή που με δόξα και τιμή δηλώσει Σπαρτιάτισσα; Η Μαρία Σάκκαρη γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1995 και έχοντας για μητέρα την Αγγελική Κανελλοπούλου και παππού τον Δημήτρη Κανελλόπουλο το τένις δεν θα μπορούσε να μην είναι στο DNA της.

Από μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, αλλά για το μπαλέτο ήταν άχαρη, η κολύμβηση δεν την συγκίνησε και για το ταε κβον ντο ήταν πολύ γελαστή.

Τα γήπεδα του τένις ήταν κοντά στο σπίτι της, αντί να κάνει δύο προπονήσεις την εβδομάδα όπως προβλεπόταν έκανε τέσσερις και στα εννιά της ζήτησε να κάνει προπόνηση με τον παππού της. Για δύο χρόνια ο Δημήτρης Κανελλόπουλος την καθοδήγησε και κατάλαβε πως έρχονται και άλλοι… μπελάδες.

Στα 11 πήρε μέρος στο πρώτο της τουρνουά και έφτασε στον τελικό. Ηρθε από την Ισπανία προπονητής για να την αναλάβει, στα 14 της ξεκίνησε και στίβο με τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο για να ενδυναμώσει και άρχισαν τα ταξίδια στο εξωτερικό. Στα 18 ήρθε η ώρα της ξενιτιάς. Πήγε στη Βαρκελώνη και εντάχθηκε στην ακαδημία Sánchez-Casal Academy (σ.σ. δημιούργημα των φίλων της Αγγελικής Κανελλοπούλου και διάσημων τενιστών Εμίλιο Σάντσες και Σέρχιο Καθάλ). Από εκεί και έπειτα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους και πλέον η Μαρία έξω από τα κορτ μετατρέπεται σε μαχήτρια Σάκκαρη μέσα σε αυτά και το μέλλον τής ανήκει!

Keywords
Τυχαία Θέματα