Η απάντηση του Κουρουμπλή στη ΝΔ για τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του ΕMSA


«Οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του EMSA, Ραντίνα Ρούσεβα, όπως δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι καλά ενημερωμένος», αναφέρει σε απάντηση του ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής σχετικά με τις δηλώσεις της κα. Ρούσεβα στον ΣΚΑΪ.

«Αποδεικνύουν ότι το ελληνικό αίτημα προς τον EMSA κατατέθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου και όχι στις 13 όπως υποστηρίζει τόσες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης. Δηλαδή κατατέθηκε

δύο ημέρες μετά το ναυάγιο και όχι τέσσερις όπως λέει ο αρχηγός της Ν.Δ», συμπληρώνει ο κ. Κουρουμπλής, του οποίου την παραίτηση ζήτησε με ανακοίνωση της πριν από λίγο η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζοντας τον «ψεύτη με σφραγίδα» .

«Θυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι το ναυάγιο έγινε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και όχι το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου. Σε ότι αφορά τα 16 πλοία που είναι διαθέσιμα, ανά πάσα στιγμή, αρκεί να σκεφτεί κανείς, ποιο πλοίο είναι προτιμότερο. Αυτό που είναι ήδη στην Ελλάδα ή το πιο κοντινό στην Ελλάδα, το οποίο ήταν στη Μάλτα και με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 10 κόμβων που αναπτύσσει, θα ερχόταν σε 3,5 ημέρες;», υπογραμμίζει ο κ. Κουρουμπλής και καταλήγει: «Προφανώς το ελληνικό πλοίο, το οποίο ανέλαβε υπηρεσία, αμέσως μόλις τελείωσε την αποστολή που εκτελούσε».

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα