Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ...

Της Σοφίας Χατζογλίδου
Φορώντας ένα δήθεν προσωπείο κατά του φασισμού τις τελευταίες μέρες, και συγκεκριμένα μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου, όπου το κόμμα της Χρυσής Αυγής εισήχθη στη Βουλή με ποσοστό που άγγιξε το 7 τοις εκατό (με το ΛΑΟΣ να τίθεται εκτός βουλής,
τη Νέα Δημοκρατία να χάνει ποσοστά για πρώτη φορά από αριστερό κόμμα και το ΠΑΣΟΚ να φτάνει τρίτο και καταϊδρωμένο, έχοντας απολέσει τα μεγαλεία των προηγούμενων ετών), έχει εξαπολυθεί ένα ανελέητο κυνηγητό κατά των μελών και κοινοβουλευτικών αντιπροσώπων του κόμματος αυτού από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δίνοντας συνεχώς το βήμα στους εκλεγέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τα μέσα προτίθενται να ξεσκεπάσουν, δήθεν, τις νεοναζιστικές και φασιστικές ιδέες του κόμματος και να φανερώσουν εμπράκτως τη βίαιη συμπεριφορά των μελών και βουλευτών τους σε πάνελ.
Απορίες πολλές έχουν δημιουργηθεί σε εμένα, όπως και σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη και μη της χώρας αυτής… Από πότε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τάχθηκαν κατά του φασισμού??? Ξαφνικά φόρεσαν το δημοκρατικό τους προσωπείο και ξεχύθηκαν ωσάν αγωνιστές στο κυνήγι φασιστόμουτρων? Πού ήταν τα μέσα αυτά όταν αλλοδαποί και αριστεροί κάθε χώρου ξυλοκοπούνταν ασύστολα στο κέντρο της Αθήνας από μέλη φασιστικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Χρυσής Αυγής? Τι έκαναν τότε?.... Ασχολούνταν με το καινούριο φόρεμα της κάθε Μπεζεντάκου και τα τερτίπια του «Μπουμπούκου», ενός άλλου ακροδεξιού, που τώρα όλως δια μαγείας, φαντάζει δημοκρατικός μπροστά στον ακραίο Κασιδιάρη.
Τι ενέργειες έκαναν τα μέσα προεκλογικά, προκειμένου να ενημερώσουν σχετικά με το ποια είναι πραγματικά η Χρυσή Αυγή και έκαστη Χρυσή Αυγή, τους 440.000 Έλληνες ψηφοφόρους της, πολλοί εκ των οποίων ψήφισαν Χρυσή Αυγή «δαγκωτό», πιστεύοντας ότι ψηφίζουν τους εθνοπατέρες της χώρας μας, τους «φύλακες αγγέλους» τους, που θα τους προστάτευαν από τους «αιμοσταγείς» και «ανελέητους» μετανάστες. Τα ίδια αυτά μέσα φρόντισαν να παρουσιάζουν τους μετανάστες έτσι, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό το αναγκαίο σε κάθε πολιτική και οικονομική κρίση «μαύρο πρόβατο», που θα αναλάμβανε την ευθύνη της όλης κατάστασης, συγκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό τους αληθινούς φασίστες του συστήματος, τους καπηλευτές της ιδεολογίας, της ελευθερίας και της τσέπης του νεοέλληνα.
Πως μπορούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να τάσσονται κατά του φασισμού όταν αυτά συνέβαλλαν στην καλλιέργεια του ρατσισμού, τον οποίο εισχώρησαν τεχνηέντως στο νοικοκυριό κάθε πολίτη, λοιδορώντας συνεχώς μετανάστες, αλλοδαπούς φτωχοδιαβόλους και άρρωστες αλλοδαπές ιερόδουλες? Όλοι οι φασίστες είναι και ρατσιστές και όλοι οι ρατσιστές είναι και φασίστες, δεν μπορεί να υπάρξει άλλη οπτική πάνω στο θέμα αυτό.
Αυτό που κατάφεραν όλοι όσοι συνέβαλαν στη μαζική προβολή της Χρυσής Αυγής ήταν να θέσουν ξανά ισχυρά θεμέλια άκρατου φασισμού σε μία χώρα που εξουθενωνόταν επί έναν ολόκληρο αιώνα από τον ίδιο το φασισμό. Καταφέρανε μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, χρησιμοποιώντας τη Χρυσ
Keywords
Τυχαία Θέματα