Η Dee Dee Bridgewater επιστρέφει στη σκηνή του Sani Festival


Με μία συναυλία την Κυριακή 23 Ιουλίου επιστρέφει στη σκηνή του Sani Festival η Dee Dee Bridgewater. H διακεκριμένη τραγουδίστρια της jazz θα ανέβει για τρίτη φορά στον Λόφο της Σάνης, αυτή τη φορά με έναν λίγο διαφορετικό χαρακτήρα, για να παρουσιάσει το νέο της άλμπουμ «Memphis», μια επιστροφή στις ρίζες της.

Το άλμπουμ απαρτίζεται από έναν καινοτόμο «ανασχηματισμό» soul, blues και κλασικών

R&B κομματιών, τραγούδια που επηρέασαν την Bridgewater στα παιδικά της χρόνια. Η Dee Dee Bridgewater είχε εμφανιστεί στο Sani Festival το 2000 με το τρίο της, αλλά και το 2007 με ένα πρόγραμμα world music βασισμένο στις αφρικανικές της ρίζες.

Γεννημένη στο Μέμφις του Τενεσί, πόλη γνωστή για την επίδρασή της στην αμερικανική κουλτούρα μέσω της μουσικής, αλλά και του αγώνα για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών, η Dee Dee Bridgewater αποτελεί κι αυτή μέρος της αμερικανικής κληρονομιάς. Κατά τη διάρκεια μιας πολύπλευρης καριέρας τεσσάρων δεκαετιών, η εμβληματική αυτή τραγουδίστρια έχει ανέλθει στο ανώτερο ερμηνευτικό επίπεδο χάρη στη μοναδική χροιά της φωνής της και την ξεχωριστή σκηνική της παρουσία. Έχει βραβευτεί με τρία Grammy Awards, εκ των οποίων δύο για το “Καλύτερο Φωνητικό Τζαζ Άλμπουμ” (1998 και 2011) και ένα για την “Καλύτερη Φωνητική Εκτέλεση Τζαζ” (1998).

Έχει επίσης κερδίσει ένα βραβείο Tony για το ρόλο της στο μιούζικαλ “The Wiz”. Το τελευταίο της άλμπουμ, με τη συμβολή του Kirk Whalum, στενού φίλου της από το Μέμφις, περιλαμβάνει μια πρωτοποριακή «ανακατασκευή» της μπλουζ με κλασικά R&B κομμάτια, τα οποία πρωτοάκουσε στην παιδική της ηλικία στον WDIA, τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό στη χώρα που έπαιζε αποκλειστικά έγχρωμη μουσική, όπου δούλευε ο πατέρας της ως DJ με το ψευδώνυμο «Matt the Platter Cat”.

Keywords
Τυχαία Θέματα