Γιατί το αστέρι της Μπεσίκτας δε θέλει ούτε να βλέπει τον Μπέντο


Η πιο ενδιαφέρουσα ίντριγκα της μονομαχίας του Ολυμπιακού με την Μπεσίκτας είναι το αντάμωμα του Μπέντο με τον Κουαρέσμα. Κι αυτό γιατί οι δύο συμπατριώτες δεν θέλουν ούτε να αναπνέουν τον ίδιο αέρα! Ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού είναι εκείνος που είχε επιχειρήσει να «τελειώσει» τον Κουαρέσμα από την εθνική ομάδα όσο ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός. Στο Euro 2012

τον άφησε στον πάγκο και δεν τον έβαλε λεπτό! Ο εκνευρισμός του Κουαρέσμα ήταν τόσο μεγάλος τότε που σε μια προπόνηση είχε ξεσπάσει στον Μιγκέλ Λόπεζ…

Έπειτα από εκείνη τη διοργάνωση, ο Μπέντο τον… εξαφάνισε! Και το αποκορύφωμα ήταν η κίνηση του Μπέντο να αποκλείσει τον Πορτογάλο σταρ από την 23άδα για το Μουντιάλ του 2014 παρά την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρισκόταν, επικαλούμενος «τεχνικούς και τακτικούς λόγους» και την «αδυναμία» του διεθνούς άσου να συμβάλλει στον ανασταλτικό τομέα.

Φυσικά, ο Κουαρέσμα δεν είχε αφήσει εκείνη την επιλογή του Μπέντο να πέσει κάτω. «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την αιτιολόγηση της απόφασης του προπονητή. Τη σέβομαι, αλλά δεν την καταλαβαίνω. Είναι ένας μύθος ότι δεν βοηθάω στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Αν είχε δει τι έκανα από τον Ιανουάριο και μετά στην Πόρτο, τότε θα διαπίστωνε ότι είμαι ένας πολύ διαφορετικός ποδοσφαιριστής από ό,τι στο παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση, ο προπονητής ξέρει τους λόγους για τους οποίους με απέκλεισε», είχε δηλώσει τον Ιούλιο του 2014 ο διεθνής ποδοσφαιριστής. Ο ποδοσφαιρικός εγωισμός του δεν μπόρεσε ποτέ να ανεχτεί ότι ο Μπέντο δεν τον πίστεψε έστω για μια στιγμή.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 η Πορτογαλία ως γνωστόν απέτυχε. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την απόλυση του Μπέντο και την αντικατάστασή του από τον Φερνάντο Σάντος. Γεγονός που προέκυψε τρεις μήνες αργότερα.

Μία από τις πρώτες κινήσεις του Σάντος ήταν να επαναφέρει τον Ρικάρντο Κουαρέσμα στην Εθνική. Με τα… γνωστά αποτελέσματα: η Πορτογαλία προκρίθηκε στο Euro 2016 χάρη και στην καθοριστική συμβολή του Κουαρέσμα και πέρυσι κατέκτησε και τη διοργάνωση, έχοντας πάλι τον άσο της Μπεσίκτας να συμβάλλει με καθοριστικό τρόπο στην ιστορική επιτυχία της.

Ο Κουαρέσμα τρέφει εδώ και χρόνια τα… χειρότερα δυνατά αισθήματα για τον Μπέντο. Και εκείνοι που τον ξέρουν θεωρούν βέβαιο ότι τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό θα τις δει ως την ευκαιρία για να πάρει μία ρεβάνς από τον προπονητή που του είχε στερήσει την Εθνική.

Αυτή τη στιγμή ο Κουαρέσμα είναι ένας από τους πιο φορμαρισμένους και βασικούς παίκτες της Μπεσίκτας. Στο πρωτάθλημα Τουρκίας μετράει 10 ασίστ και 1 γκολ. Και στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είχε 3 γκολ (στις ισοπαλίες με Μπενφίκα, Νάπολι και Ντιναμό Κιέβου) και 2 ασίστ.

Πηγή: sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα