Γερμανοί βοηθούν την Ελλάδα

Γερμανοί βοηθούν την Ελλάδα

Το ποσό των 8.000 ευρώ κατάφεραν να μαζέψουν οι δημότες της πόλης Hilden στη Γερμανία. Εμπνεύστρια της ιδέας, ήταν η κυρία Κραλ, η οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα μας. Στο τελευταίο της ταξίδι ωστόσο, η εικόνα των άστεγων ανθρώπων στο κέντρο της πρωτεύουσας, την παρακίνησε να δράσει για να βοηθήσει όπως μπορεί.

"Στη Γερμανία υπάρχει ένα αρκετά παλιό χριστουγεννιάτικο έθιμο κατά το οποίο οι άνθρωποι μέσα σε κούτες παπουτσιών συλλέγουν όλα όσα θέλουν να δωρίσουν. Έτσι ξεκίνησε και η κυρία Κραλ την προσπάθεια για τη χώρα μας.
Η ανταπόκριση των ανθρώπων όμως ήταν τόσο μεγάλη που σύντομα συνειδητοποίησε πως οι κούτες αυτές ήταν τελικά πολύ μικρές για να χωρέσουν τη βοήθεια των Γερμανών. Μια μέρα σ'ένα κρατικό κανάλι της Γερμανίας είδε ένα ρεπορτάζ για τη δράση του ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Πήρε λοιπόν τηλέφωνο και μου ζήτησε μια λίστα με ιδρύματα και οικοτροφεία που χρειάζονται βοήθεια" εξηγεί μιλώντας στο metrogreece.gr o Αλέξενδρος Θεοδωρίδης, εθελοντής του ΜΠΟΡΟΥΜΕ .
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυρία Κραλ απευθύνθηκε στο δήμο του Hilden, κοινοποίησε την προσπάθεια στα τοπικά κανάλια και έφτιαξε σελίδα στο facebook με τίτλο "Hilden Hilft Griechenland" που σημαίνει " Η Γερμανία βοηθάει την Ελλάδα". Σε ένα ελληνικό εστιατόριο της πόλης μάλιστα, οι υπεύθυνοι του μαγαζιού μάζευαν όλα τα φιλοδωρήματα σ 'ένα κουτί παπουτσιών.
"Το πιο συγκινητικό από όλα είναι πως δύο άνθρωποι καθόταν με -5 βαθμούς Κελσίου στο δρόμο προκειμένου να συλλέξουν λεφτά. Είναι εκπληκτικό όλο αυτό που συνέβη", επισημαίνει ο Αλέξανδρος.

Ήδη τα 2.500 ευρώ προσφέρθηκαν στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας - Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία στα Χανιά για τη θέρμανση του κτιρίου. Στις 5 Μαρτίου η κυρία Κραλ αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα προκειμένου να δει και η ίδια την κατάσταση των ιδρυμάτων και να διαθέσει το εμπόρευμα και το χρηματικό ποσό που κατάφερε να συλλέξει.

Πηγή: metrogreece.gr

Πηγη: enikos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα