Γεωργιάδης σε Κοντονή: Είστε μεγάλος θεατρίνος - Η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης - ΒΙΝΤΕΟ


Σκληρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή, ανάμεσα στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή τη 48ωρη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η συζήτηση πήρε προσωπικό χαρακτήρα από την πρώτη τοποθέτηση του κ. Κοντονή, ο οποίος απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ανέφερε: «μετά το κάζο με το κινητό και την εμφάνιση διαφόρων ως συνομιλητών της κυβέρνησης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, θα περίμενε κανείς να είναι λίγο πιο προσεκτικός ο κ. Γεωργιάδης όταν έρχεται στη Βουλή με το κινητό του και όταν προβαίνει σε αποκαλύψεις».

Νωρίτερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε πει πως ο κ. Κοντονής πρέπει να αναγνωρίσει ότι έγιναν πραγματικές τραγωδίες από τον νόμο Παρασκευόπουλου και πως έχει έρθει η ώρα να ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για αυτόν τον νόμο.

«Είστε μεγάλος θεατρίνος», είπε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας στον κ. Κοντονή και προσέθεσε: «αυτό που είπατε (για τον νόμο Παρασκευόπουλου) ήταν ένα καλό ρητορικό τέχνασμα, αλλά επειδή εγώ σας είπα πως ο Παρασκευόπουλος παραδέχτηκε ότι ο Μητσοτάκης είχε δίκιο, πάρτε τον ένα τηλέφωνο, αντί να παίζετε θέατρο στη Βουλή».

Σε αυστηρό ύφος και υψηλούς τόνους απάντησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «οι αποσυμφορητικοί νόμοι είναι έκτακτοι νόμοι, τους αρχίσατε εσείς, η Νέα Δημοκρατία, και επειδή είχε φτάσει η κατάσταση στο μη περαιτέρω με 12.000 κρατούμενους, είχε πάρει η ελληνική κυβέρνηση κάποια μέτρα για να μην πληρώνει η ελληνική πολιτεία πρόστιμα και καταδίκες και γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς».

«Είτε υπήρχε, είτε δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου, αυτός ο άνθρωπος (ο Δημήτρης Κουφοντίνας) θα είχε βγει από τη φυλακή, κατέληξε ο κ. Κοντονής.

Keywords
Τυχαία Θέματα