Φ. Ρέσλερ: Οι Έλληνες θα εγκαταλείψουν το ευρώ...

Αν η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, δεν μπορούν να υπάρξουν περαιτέρω πληρωμές, δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ και προέβλεψε ότι «δυστυχώς η Ελλάδα πιθανόν δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».
Αυτό σημαίνει αδυναμία πληρωμών, πρόσθεσε και σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε πιθανότατα
συζήτηση στο εσωτερικό της χώρας και «οι ίδιοι οι Έλληνες θα κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ίσως λογικότερο να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη».
«Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει πλέον πάψει να τρομάζει», τόνισε ο κ. Ρέσλερ, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο κρατικό κανάλι ARD και δήλωσε «κάτι περισσότερο από σκεπτικός» σε ό,τι αφορά την υλοποίηση εκ μέρους της Ελλάδας των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. Ο αρχηγός των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) διευκρίνισε ότι αναμένει την Έκθεση της τρόικας το φθινόπωρο, ενώ, ερωτηθείς εάν θα μπορούσαν και άλλες χώρες να ακολουθήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την Ευρωζώνη, δήλωσε ότι «αυτοί οι οποίοι προσπαθούν, αυτοί που υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους για την ενίσχυση της οικονομίας τους, αξίζουν την πλήρη στήριξή μας» και τόνισε ότι, αντιθέτως, "για να στηρίξουμε την αξιοπιστία του δικού μας συστήματος που προσπαθούμε να χτίσουμε για τη σταθερότητα στην Ευρώπη, πρέπει και αυτοί οι οποίοι δεν καταφέρνουν τις μεταρρυθμίσεις και τις δεσμεύσεις τις οποίες οι ίδιοι συμφώνησαν, να αισθανθούν τις συνέπειες".
Ο κ. Ρέσλερ υποστήριξε πάντως ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ισπανία και στην Πορτογαλία βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Πηγή: express.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα