Επίθεση στη Νίκαια: Τα μοιραία λάθη που οδήγησαν σε λουτρό αίματος


Η τραγωδία σε μια χώρα που πριν λίγους μήνες έζησε τον τρόμο, σε ένα τουριστικό θέρετρο φέρνει στο προσκήνιο σειρά ερωτημάτων για την αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφαλείας.
Η Γαλλία βρίσκεται εδώ και μήνες σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, οι μυστικές υπηρεσίες είναι σε εγρήγορση, ενώ ο στρατός βρίσκεται στους δρόμους μετά τα χτυπήματα στο Παρίσι.
Μοιραία δημιουργούνται πολλά ερωτήματα που ζητούν επιτακτικά απάντηση
Μέχρι αυτή τη στιγμή
το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το φορτηγό βρισκόταν σταθμευμένο κοντά στο σημείο της επίθεσης. Ωστόσο κανείς από την αστυνομία ή το στρατό δεν προχώρησε σε έλεγχο στο φορτηγό.Η περιοχή ήταν αποκλεισμένη για τα αυτοκίνητα λόγω του εορτασμού. Οπότε παραμένει ερωτηματικό πώς πέρασε το φορτηγό μέσα στην αποκλεισμένη περιοχή χωρίς κανέναν έλεγχο και προχώρησε για δύο χιλιόμετρα.Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ανθρώπων για τον εορτασμό της εθνικής εορτής δεν κινητοποίησε στο βαθμό που θα έπρεπε τις αρχές ασφαλείας και προφανώς υπήρχαν κενά στα μέτρα.Αποκαλύπτεται ότι ο οδηγός πυροβόλησε πρώτος πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί και αφού είχε πατήσει δεκάδες ανθρώπους.
Keywords
Τυχαία Θέματα