Ένα τατουάζ από χένα την οδήγησε στο νοσοκομείο - ΦΩΤΟ


Μία νεαρή κοπέλα από τη Βρετανία βρέθηκε σε τουριστικό θέρετρο της Βουλγαρίας και σε μία βόλτα της στην παραλία αποφάσισε να ζωγραφίσει στο χέρι της ένα λουλούδι από χένα.

Για δέκα μέρες η κοπέλα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη με το όμορφο σχέδιο που είχε στο χέρι της, σιγά- σιγά όμως το λουλούδι άρχισε να ξεθωριάζει και τη θέση του πήρε μία δυσάρεστη φαγούρα και το όμορφο λουλούδι από την μαύρη χένα μετατράπηκε σε μία πληγή με μικρές φουσκάλες.

Η 20χρονη επισκέφτηκε νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η χένα της προκάλεσε χημικό έγκαυμα, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα

θα της αφήσει μόνιμες ουλές και τις συνέστησαν φαρμακευτική αγωγή με αντιβιοτικά για την αποφυγή περαιτέρω μόλυνσης.

Για τη δημιουργία τατουάζ χένας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Welt, πολλές φορές χρησιμοποιείται μία μαύρη πάστα, τα ακριβή συστατικά της οποίας δεν είναι απολύτως γνωστά, οπότε η χρήση της θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγεται στα παιδιά.

Επιπλέον οι δερματολόγοι συστήνουν πριν από την εφαρμογή της χένας στο σώμα να γίνεται δοκιμή σε ένα μικρό σημείο για να διαπιστωθεί εάν κάποιος είναι αλλεργικός ή όχι στην ουσία.

Η χένα χρησιμοποιείται για τον χρωματισμό του δέρματος και των μαλλιών από τα αρχαία χρόνια, ωστόσο πάντα πρέπει να γίνεται με προσοχή και με την επίβλεψη των ειδικών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: Daily Mail

Keywords
Τυχαία Θέματα