Εισαγγελική παρέμβαση για τον τροχαίο στον Εύοσμο - Καταγγελίες για κόντρες


Τεχνική πραγματογνωμοσύνη για να διερευνηθούν οι συνθήκες του πολύνεκρου τροχαίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα νεαρά αγόρια, τρεις 17χρονους κι έναν 19χρονο, διέταξε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης Ευαγγελία Καρανίκα. Στο πλαίσιο αυτό, η ίδια έδωσε εντολή να οριστεί πραγματογνώμονας που θα διενεργήσει τεχνικό έλεγχο στο μοιραίο αυτοκίνητο, ώστε το πόρισμα που θα συνταχθεί, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της προανάκρισης την οποία διεξάγει το

Α' Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης, να προσκομιστούν στις δικαστικές αρχές.

Το αυτοκίνητο, μάρκας Volvo, φέρεται να ανήκει στον πατέρα του 17χρονου οδηγού και ερευνάται εάν ήταν σε γνώση του ιδιοκτήτη το γεγονός ότι ο γιος του πήρε τα κλειδιά του οχήματος.

Στο μεταξύ, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ο πέμπτος επιβάτης του αυτοκινήτου. Ο 17χρονος φέρει πολλαπλές κακώσεις, κατάγματα και αιμάτωμα στο θώρακα, ενώ βρίσκεται διασωληνωμένος και σε καταστολή. «Εκείνο που επιθυμούν οι θεράποντες γιατροί είναι να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του» τόνισε σε δηλώσεις του ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Αναστάσιος Σπανός.

Το τραγικό δυστύχημα έγινε λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και προέκτασης Σμύρνης, πάνω από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο -άγνωστο γιατί- ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο και στη συνέχεια σε περίφραξη. Από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου ανασύρθηκαν νεκροί τρεις 17χρονοι, μεταξύ αυτών κι ο οδηγός του, όπως επίσης ένας 19χρονος, όλοι μαθητές ΕΠΑΛ και φίλοι μεταξύ τους.

Διαβάστε αναλυτικά: Τέσσερις νεκροί σε φοβερό τροχαίο: Δεκαεπτάχρονος ο οδηγός

Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής χαρακτηρίζουν το δρόμο, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα ως επικίνδυνο -παρότι είναι μία ευθεία- ενώ καταγγέλλουν την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης του οδοστρώματος. Οι ίδιοι -μάλιστα- τονίζουν ότι συχνά τη νύχτα μαζεύονται οδηγοί στην περιοχή και πραγματοποιούν αυτοσχέδιες κόντρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα