Εισαγγελική παρέμβαση για το Ωραιόκαστρο


Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν, τόσο η απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου να εμποδίσουν τη φοίτηση παιδιών προσφύγων στο σχολείο, όσο και οι σχετικές δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής Αστέριου Γαβότση.
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σύρμω Κακάλη, παρήγγειλε στον αρμόδιο για ρατσιστικά εγκλήματα εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χρήστο Τόλια, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί, αν στοιχειοθετούνται

αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ρατσιστικής βίας.
Όσον αφορά τις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου, ο οποίος δημοσίως προέτρεψε τους δημότες του να εμποδίσουν τη φοίτηση των προσφυγόπουλων με τρόπο μη νόμιμο, ο δήμαρχος απέρριψε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι τα λόγια του είχαν αντίθετο νόημα απ' αυτό που τους αποδόθηκε.
Στο πλαίσιο της παραγγελθείσας προκαταρκτικής έρευνας, ο δήμαρχος καλείται να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης. Την έρευνα αναμένεται να διενεργήσει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη

Ανησυχία για τις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου εκφράζει το υπουργείο ΔικαιοσύνηςΠαραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΩραιοκάστρουΗ συνταξιούχος μαία από το Ωραιόκαστρο που λέει "όχι" στον ρατσισμό – ΒΙΝΤΕΟΑντιδράσεις για το "νόμιμα δεν υπάρχει" του δημάρχου Ωραιοκάστρου - ΒΙΝΤΕΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα