Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Odebrecht

15:39 2/3/2017 - Πηγή: Press-gr

Έφοδο στα γραφεία της θυγατρικής του βραζιλιάνικου κατασκευαστικού ομίλου Odebrecht στο Σαντιάγο έκανε χθες Τετάρτη η αστυνομία της Χιλής, στο πλαίσιο της επεκτεινόμενης έρευνας για τις δωροδοκίες που φέρεται να έδινε για να εξασφαλίζει δημόσιες συμβάσεις σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ένας χιλιανός εισαγγελέας θα ταξιδέψει στη Μπραζίλια εντός του μήνα για να συνεργαστεί με βραζιλιάνους συναδέλφους του και να ανακρίνει ανώτερα στελέχη της Οντεμπρέχτ, δήλωσε ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Χιλής Χόρχε Άμποτ στους δημοσιογράφους.

Υπάρχουν «ορισμένοι

άνθρωποι με τους οποίους θέλουμε να συζητήσουμε σχετικά με γεγονότα που ενδέχεται να συνέβησαν στη Χιλή και μπορεί να διαπιστωθεί ότι αποτελούσαν κακουργήματα», εξήγησε.

Η Οντεμπρέχτ –η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Λατινικής Αμερικής– συμφώνησε τον Δεκέμβριο να πληρώσει ένα πρόστιμο-μαμούθ και παραδέχθηκε ότι είχε δωροδοκήσει αξιωματούχους σε 12 κράτη, κυρίως στη Λατινική Αμερική, για να εξασφαλίσει μεγάλα δημόσια έργα.

Εισαγγελείς από 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Χιλής, συγκροτούν μια ειδική ομάδα που θα συγκεντρώνει και θα ανταλλάσσει στοιχεία για την υπόθεση.

Εισαγγελείς στη Χιλή ερευνούν παράλληλα καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο όμιλος OAS της Βραζιλίας ενίσχυσε παράνομα πολιτικούς που διεξήγαγαν προεκλογικές εκστρατείες. Στα γραφεία του ομίλου στο Σαντιάγο έγινε έφοδος της αστυνομίας τον περασμένο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα