"Δεν αποδεικνύεται ότι ο γιος μου είναι ο Τζιχάντι Τζον"

17:01 4/3/2015 - Πηγή: Press-gr

Ο πατέρας του Μοχάμεντ Εμουάζι, του επονομαζόμενου "Τζιχάντι Τζον", υποστήριξε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στο Κουβέιτ ότι τίποτε δεν αποδεικνύει πως ο γιος του είναι ο δήμιος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ότι για την υπόθεση αυτή υπάρχουν πολλές "ψευδείς φήμες".

"Δεν υπάρχει τίποτε που να αποδεικνύει αυτό που κυκλοφορεί στα μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα μέσω βιντεοκλίπ, ότι ο κατηγορούμενος είναι ο γιος μου Μοχάμεντ, ο οποίος παρουσιάζεται ως ο δήμιος του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους)", δήλωσε ο Τζάσεμ Εμουάζι προς την εφημερίδα "Αλ-Κάμπας"

του Κουβέιτ.

Η εφημερίδα αναφέρει πως συνάντησε τον πατέρα του Μοχάμεντ Εμουάζι σε μυστική τοποθεσία και πως πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη αυτού του είδους μετά την ανακοίνωση των κατηγοριών σύμφωνα με τις οποίες ο γιος του είναι ο άνδρας που έχει σκοτώσει πολλούς δυτικούς ομήρους.

"Έχω ένα μήνυμα για τον κουβεϊτιανό λαό: πολλές απ' αυτές τις φήμες είναι ψευδείς", δήλωσε ο Τζάσεμ Εμουάζι προσθέτοντας: "Καθώς νομίζω ότι μερικοί τις πιστεύουν, ζήτησα από έναν δικηγόρο να με υπερασπιστεί και να αποδείξει (...) πως αυτό που λέγεται είναι ψευδές".

Ο δικηγόρος Σάλεμ αλ-Χάσας δήλωσε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη την ερχόμενη Κυριακή εναντίον όλων αυτών που έχουν εκτοξεύσει κατηγορίες σε βάρος του πατέρας Εμουάζι και της οικογένειάς του.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως ο πελάτης του ανακρίθηκε επί τρεις ώρες στο κουβεϊτιανό υπουργείο Εσωτερικών και αφέθηκε ελεύθερος.

Ένας δικηγόρος ορίσθηκε επίσης στη Βρετανία για να υπεραπισθεί τα μέλη της οικογένειας Εμουάζι, πρόσθεσε, καθώς πολλές πληροφορίες για τον "Τζιχάντι Τζον" δημοσιεύονται από την περασμένη εβδομάδα σε εφημερίδες του Λονδίνου.

Βρετανός πολίτης γεννημένος στο Κουβέιτ, ο Μοχάμεντ Εμουάζι αναγνωρίσθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης και διεθνείς εμπειρογνώμονες ως ο "Τζιχάντι Τζον", ο μαυροντυμένος και κουκλουλοφόρος άνδρας που εμφανίζεται με το μαχαίρι στο χέρι σε βίντεο αποκεφαλισμών δυτικών ομήρων και έχει γίνει η ενσάρκωση της ωμότητας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

Δείτε επίσης:

Όταν ο «Τζιχάντι Τζον» μισούσε τον εξτρεμισμό - BINTEO

Keywords
Τυχαία Θέματα