Αποκάλυψη-σοκ: "Ο Κουβέλης είχε συμφωνήσει τον Αύγουστο να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημηκρατίας ..."

Το σενάριο μιας "παρ' ολίγον υποψηφιότητας" του Φώτη Κουβέλη για την προεδρία της Δημοκρατίας και πώς τελικά «κάηκε» μετά τη δημιοσιοποίηση του, περιγράφει το "Εθνος της Κυριακής", σε ένα δημοσίευμα το οποίο έσπευσε να διαψεύσει η ΔΗΜΑΡ.
Η εφημερίδα αναφέρει το θέμα συζητήθηκε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε διαβουλεύσεις και επαφές στελεχών της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,
οι συζητήσεις ξεκίνησαν μετά την κατάρρευση της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές, όταν στα μέσα Ιουλίου επιτελείς του ΠΑΣΟΚ διερεύνησαν τις προθέσεις του κ. Κουβέλη, ο οποίος μέχρι τότε δεν είχε ανοίξει τα χαρτιά του.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν την περίοδο εκείνη τις πρώτες τηλεφωνικές επαφές με στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Λίγες ημέρες αργότερα - αναφέρει η εφημερίδα- τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πήραν διαβεβαιώσεις από τους συνομιλητές τους ότι ο Φ. Κουβέλης εξέφρασε ενδιαφέρον «εάν η πρόταση είναι σοβαρή».
Στις αρχές Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και περί τα τέλη Αυγούστου είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που έφεραν τον κ. Κουβέλη ως υποψήφιο.
Τα δημοσιεύματα άνοιξαν τον ασκό του αιόλου, προκαλώντας αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ άλλαξε στάση, με αποτέλεσμα να έρθει σε σύγκρουση με τους "εκσυγχρονιστές" του κόμματος του (ομάδα Λυκούδη κλπ), που αποχώρησαν στα μέσα του μηνός.
Από την Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζοντας το δημοσίευμα, ανάφεραν: «Το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο πρόεδρος του Ευάγγελος Βενιζέλος καταβάλουν εδώ και πολύ καιρό, με συνέπεια, τη μέγιστη πολιτική προσπάθεια για την εκλογή ΠτΔ όσο γίνεται ευρύτερης αποδοχής. Είναι συνεπώς προφανές ότι τυχόν υποψηφιότητα Κουβέλη (κατά την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου) αντιμετωπίστηκε θετικά».
Keywords
Τυχαία Θέματα