Απεργιακές κινητοποιήσεις σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

Με απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια απαντούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) στη δικαστική δίωξη 14 συναδέλφων τους, οι οποίοι δικάζονται για «παραβίαση δικαστικής απόφασης» και «συμμετοχή σε παράνομη απεργία».

Η πρώτη κινητοποίηση θα είναι η στάση εργασίας σήμερα Παρασκευή, ενώ η

δεύτερη και κυριότερη θα είναι η 24ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και θα εκδικαστεί η υπόθεση στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Στο χώρο θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση συμπαράστασης στις 12 το μεσημέρι.

Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο και την Πέμπτη με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση το υπουργείο Παιδείας, εκφράζει τη συμπαράστασή του «στους συνδικαλιστικούς αγώνες των εργαζομένων για κοινωνική δικαιοσύνη και τη διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, αναγνωρίζει τους κοινωνικούς αγώνες και θεωρεί τη δικαστική δίωξη των κατηγορουμένων διοικητικών υπαλλήλων καταχρηστική».

«Το κατηγορητήριο είναι έωλο, πρόκειται ξεκάθαρα για συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη. Ο σκοπός τους είναι να μας τρομοκρατήσουν, αλλά δεν θα τα καταφέρουν» ανέφερε από την πλευρά της η Ντίνα Σπυροπούλου, υπάλληλος του Πανεπιστημίου Αθηνών που δικάζεται τη Δευτέρα.

Από τους 14 υπαλλήλους, οι οκτώ είναι μέλη γενικών συνελεύσεων του ΕΚΠΑ και οι υπόλοιποι έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου υπαλλήλων του ΕΜΠ.

Δείτε επίσης

Εργαζόμενοι έγδυσαν τους υπευθύνους της Air France - ΒΙΝΤΕΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα