Απαντήσεις στις βολές που δέχθηκε έδωσε η Βασιλική Θάνου


Απαντήσεις στις βολές που δέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς από προηγούμενους ομιλητές, έδωσε μέσω του χαιρετισμού της στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.
Χαρακτήρισε "θετικές και ωφέλιμες" για το δικαστικό σώμα τις συναντήσεις των ανώτατων δικαστικών λειτουργών με τον Πρωθυπουργό ενώ αναφερόμενη στη νέα δικαστική ένωση επισήμανε πως η ρήξη μπορεί να επιφέρει μόνο αρνητικά αποτελέσματα. "Επιβάλλεται συνεργασία και ενότητα μεταξύ των δικαστικών ενώσεων. Η νεοσύστατη
ένωση συνεργαζόμενη με τις άλλες ενώσεις θα συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων."
Για την αύξηση του ορίου ηλικίας των δικαστών, που πρώτη η κ.Θάνου άνοιξε το θέμα, διευκρίνισε ότι το ζήτημα αυτό ετέθη μετά από αίτημα μεγάλου αριθμού δικαστών που πιστεύουν ότι επέρχεται δυσμενής διάκριση σε βάρος τους. "Με νόμους που ψηφίστηκαν το 2016 αυξήθηκε το όριο ηλικίας για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους της Βουλής και όλους τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Περαιτέρω με νομοθετική ρύθμιση οι πρόεδροι των ανώτατων αρχών και του ΑΣΕΠ έχουν μεγαλύτερο όριο ηλικίας. Με βάση αυτά, το ισχύον νομοθετικό καθεστώς για τους δικαστές, είναι προφανές ότι βρίσκεται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό δίκαιο."
Με την ολοκλήρωση της ομιλίας της, ο συντονιστής της συζήτησης, εφέτης Νίκος Σαλάτας, σημείωσε ότι: «Με τις τοποθετήσεις σας αυτές λυπούμαστε που δεν μας δίνετε την ευκαιρία να σας ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα σε μία συνέλευση που παρακολουθείτε τελευταία φορά με την ιδιότητά σας λόγω της επικείμενης συνταξιοδότησής σας. Ο γενεσιουργός λόγος της νέας Ένωσης είναι να αποκτήσει βήμα και να γίνει εκτός συντάγματος η αύξηση των ορίων ηλικίας. Αυτή η προσπάθεια μας διασύρει ανεπανόρθωτα όλους εμάς τους δικαστικούς λειτουργούς», κατέληξε χειροκροτούμενος από το ακροατήριο.
Από την πλευρά της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου σημείωσε ότι :« η κατακρήμνιση της δικαιοσύνης σε βάθη που θα είναι αδύνατη η ανάκαμψη της θα συμπαρασύρει τους πάντες". Απευθυνόμενοι στους συναδέλφους της, στο κλείσιμο της ομιλίας της είπε ότι: "Η ανάσταση της εσταυρωμένης ελληνικής δικαιοσύνης είναι στα χέρια μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα