Αντιπαράθεση για το θέμα της απεργίας...

Αντιπαράθεση για το θέμα της απεργίας είχαν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.
Ο κ. Παφίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκχυδαΐζει τη συζήτηση σε ό,τι αφορά το θέμα της απεργίας και ότι χρησιμοποιεί "δικολαβίστικα επιχειρήματα", ενώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα, κι αυτό το οποίο ισχύει τελικά είναι ότι καθίσταται
δυσχερής η απόφαση για απεργία.
«Να συζητήσουμε αν η ρύθμιση αυτή λειτουργεί σωρευτικά στο όλο πλαίσιο για τις απεργίες και οδηγεί ουσιαστικά σε μεγάλα εμπόδια, μέχρι του σημείου της κατάργησης της απεργίας. Η ρύθμιση αυτή έρχεται και δυσκολεύει στην καρδιά της εργατικής τάξης, που είναι το Πρωτοβάθμιο Σωματείο και δεν είναι μόνον τα σωματεία των 50 ατόμων, είναι και με 500 άτομα» είπε ο κ. Παφίλης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει, αν φέρνει την ρύθμιση «για να βοηθήσει ή να εμποδίσει την εργατική τάξη», αφού η ρύθμιση - όπως είπε - καθιστά σχετικά αδύνατη την απαρτία στην γενική συνέλευση των εργαζόμενων, όταν υπερδιπλασιάζεται το ποσοστό για την απόφαση κήρυξης απεργίας. «Πείτε μας, υπάρχει εργοδοτική κυνική τρομοκρατία, υπάρχουν απολύσεις για απεργούς και συνδικαλιστές, γίνονται επιχειρησιακές συμβάσεις, γιατί φέρνετε αυτή την διάταξη; Είναι τυχαίο ότι την ζητεί ο ΣΕΒ και εργοδοτικές οργανώσεις;» έθεσε το ερώτημα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος προς την κυβερνητική πτέρυγα.
Απαντώντας η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, είπε ότι δεν είναι "εκχυδαϊσμός" το να μιλά με νούμερα, αφού "το θέμα είναι τα νούμερα". «Ενώ η προϋπόθεση για τη διαπίστωση απαρτίας στις γενικές συνελεύσεις, ήταν να είναι παρών το 1/3 των μελών, τώρα αυτή αφορά το 1/2 των οικονομικά ενήμερων μελών των σωματείων» τόνισε η κ. Αχτσιόγλου, ενώ σημείωσε ότι το 98% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχει μέχρι 20% προσωπικό.
Επίσης, επεσήμανε ότι από το πλήθος των αξιώσεων των δανειστών, που έβαλαν στο τραπέζι εν συνόλω τον συνδικαλιστικό νόμο, η ρύθμιση στην οποία καταλήξαμε αποτελεί μικρής έκτασης υποχώρηση.
"Δεν πειράζει που δεν θέλετε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να ανοίξουμε την συζήτηση για το συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά μην λέτε πράγματα που δεν ισχύουν" πρόσθεσε απευθυνόμενη στους βουλευτές του ΚΚΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα