ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ! ΘΕΜΑ και με τον αδελφό του Κώστα Σημίτη...

Θέμα φαίνεται ότι ανοίγει και με τον (αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη) Σπύρο Σημίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αίτημα δικαστικής συνδρομής απηύθυναν οι εισαγγελικές αρχές της χώρας προς τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ώστε να ελεγχθεί η διαδρομή ενός παλαιότερου εμβάσματος 845.000 ευρώ τον Μάιο του 2010. Με βάση δημοσιεύματα το έμβασμα προερχόταν από εταιρεία
off shore που είχε έδρα τις Μπαχάμες και ενδεχομένως συνδέεται με εταιρείες που είχαν συνάψει συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο.
Για το έμβασμα αυτό, ο ίδιος ο Σπύρος Σημίτης όταν είχε αποκαλυφθεί το θέμα πριν από μερικές μήνες είχε κάνει δήλωση στην οποία εκτός από τη διάψευση ανέφερε και τα εξής:
«Εργάστηκα ως καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης επί πενήντα περίπου χρόνια. Δίδαξα επίσης κι εργάστηκα στις ΗΠΑ, την Γαλλία, την Γερμανία και την Ιταλία. Συνεργάστηκα επανειλημμένα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η σύζυγός μου εργάστηκε ως ψυχαναλύτρια επί σαράντα περίπου χρόνια, με σημαντική επιπλέον εκδοτική δραστηριότητα.
Κατά την περίοδο 2001 μέχρι και το 2011 είχα στην Γερμανία καθαρά εισοδήματα ύψους 1.448.000 ευρώ – σύμφωνα με τα στοιχεία της Εφορίας - μετά δηλαδή από τις φορολογικές και άλλες κρατήσεις. Τις δύο προηγούμενες δεκαετίες τα εισοδήματά μου ήταν πιο υψηλά, ή τουλάχιστον αντίστοιχα. Από την πώληση ακινήτων μου στην Ελλάδα επίσης, έχω εισπράξει περίπου 500.000 ευρώ. Οι αποταμιεύσεις μας αυτές προέρχονται από την εργασία μιας ζωής. Είναι σημαντικές. Τις επενδύσαμε σε διεθνείς τράπεζες κρίνοντας τις αποδόσεις.
Στην Ελλάδα έκανα ένα έμβασμα στις 21/5/2010 με το ποσό των 845.000 ευρώ για την αγορά ακινήτου. Τις μέρες εκείνες υπήρξε στην Ελλάδα έκρηξη ανησυχίας, με συνέπεια μεγάλη φυγή κεφαλαίων. Αγορά ακινήτου υπό τις συνθήκες αυτές δεν ήταν πια νοητή. Επανέφερα το ποσό των 800.000 ευρώ στην Τράπεζα του τόπου κατοικίας μου, στην Γερμανία.
Η φήμη που κυκλοφόρησε – ότι τα χρήματά μου έχουν «παράνομη προέλευση» - είναι ως εκ τούτου αναληθής και άκρως συκοφαντική. Όλα τα χρήματά μας είναι προϊόν της δουλειάς μας.
Θα προσφύγω στη δικαιοσύνη, εναντίον οιουδήποτε επιδιώξει τη συκοφαντική δυσφήμισή μου».
Keywords
Τυχαία Θέματα