Αυτό είναι το καύσιμο που... πίνεται!


Τα καυσαέρια από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του Λονδίνου θα αποτελούν σύντομα απόλαυση για τους κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας, καθώς θα έχουν άρωμα καφέ.

Σύμφωνα με την Espresso, το πρώτο βήμα έχει γίνει ήδη, καθώς η εταιρεία που ανέλαβε να τροφοδοτήσει τα διάσημα κόκκινα

λεωφορεία παρουσίασε το πρώτο δείγμα του καυσίμου που δημιούργησε από κατακάθι του καφέ.

Η εταιρεία ανέπτυξε το πρωτοποριακό καύσιμο έπειτα από συμφωνία με τη δημοτική Αρχή του Λονδίνου, η οποία θέλει να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία αποκαλύπτει ότι τα πρώτα 6.000 λίτρα της παραγωγής θα τροφοδοτήσουν ένα από τα κόκκινα λεωφορεία για έναν ολόκληρο χρόνο.

Για τη δημιουργία του καυσίμου, που θεωρείται πιο φιλικό προς το περιβάλλον από τα κοινά καύσιμα, οι ερευνητές της εταιρείας χρησιμοποιήσαν το κατακάθι του καφέ, το οποίο συνέλεξαν από τις καφετέριες και τις βιομηχανίες παραγωγής καφέ. Η ποσότητα του αγγίζει τους 200.000 τόνους τον χρόνο, καθώς κάθε κάτοικος του Λονδίνου πίνει 2,3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα. Στη συνέχεια, οι ερευνητές επεξεργάστηκαν το κατακάθι του καφέ, ώστε να αποκτήσουν ένα είδος λαδιού, το οποίο ανέμειξαν με βιοκαύσιμα και πετρέλαιο.

Η εταιρεία παραδέχεται ότι το λάδι από καφέ έχει πολύ έντονη μυρωδιά καφέ και διαβεβαιώνει ότι η ποσότητα που χρησιμοποιείται στο τελικό καύσιμο είναι τέτοια που δεν θα προκαλέσει καμία ενόχληση στους κατοίκους του Λονδίνου.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Keywords
Τυχαία Θέματα