Le Monde: Τσίπρας, το «χαϊδεμένο παιδί» της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θέλει τη θέση του Μπαρόζο

Ένα ιδιαίτερα κολακευτικό άρθρο για τον Αλέξη Τσίπρα φιλοξενεί σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής Le Monde όπου χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως το «χαϊδεμένο παιδί της ευρωπαϊκής αριστεράς» που καλείται όπως αναφέρει τακτικά από...
τον Γάλλο ομοϊδεάτη του Ζαν Λυκ Μελενσόν ή από το Die Linke της Γερμανίας.

«H επίσκεψή του στις Βρυξέλλες αποδεικνύει ότι αρχίζει να μπαίνει και σε άλλους κύκλους και αυτό είναι σημαντικό αφού αρχικά θεωρείτο personna non-grata στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όταν η ελληνική οικονομική κρίση βρισκόταν στο αποκορύφωμά της» σημειώνει η γαλλική εφημερίδα.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μάλιστα αναφέρει ότι «Είναι ένα πρόσωπο που το παίρνουν πλέον σοβαρά και θεωρείται ότι μπορεί να παίξει ένα ρόλο κλειδί». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον του μνημονίου αλλά θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ» συμπληρώνει.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, θα είναι μάλλον υποψήφιος της Αριστεράς στις ευρωεκλογές του 2014 για τη θέση του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην Κομισιόν αναφέρει μεταξύ άλλων η «Le Monde».

H απόφαση για την υποψηφιότητά του αυτή θα ληφθεί τον Δεκέμβριο, στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, σύμφωνα με την εφημερίδα και συμπληρώνει στο επαινετικό της άρθρο: «Αυτός ο σαραντάχρονος που δείχνει Βενιαμίν στην ελληνική πολιτική σκηνή έγινε γνωστός στην Ευρώπη από τους αγώνες του εναντίον της Τρόικας και την αμφισβήτηση της πολιτικής της λιτότητας που εφαρμόζεται από την Ευρώπη. Μέσα σε λίγα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε το δεύτερο κόμμα της χώρας και πέρασε από το 4% στο 19% το 2012»

koolnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα