EUROGROUP! ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για ρύθμιση του ελληνικού χρέους...

Χωρίς συμφωνία κατέληξε η συνεδρίαση του σημερινού Eurogroup, με το ελληνικό ζήτημα να παραπέμπεται σε νέα συνεδρίαση τον Ιούνιο, όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες η ανταποκρίτρια της Καθημερινής Ελένη Βαρβιτσιώτη.
Νωρίτερα κατά την διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης έλαβε χώρα «σκληρό πόκερ» με επίκεντρο τα πλεονάσματα. Οι τελευταίες συζητήσεις αφορούσαν στον καθορισμό της διάρκειας κατά την οποία η Ελλάδα
θα πρέπει να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ. Στο πρώτο σχέδιο φαίνεται πως αυτό - το 3,5% - θα ισχύει μέχρι το 2022. Στο δεύτερο σχέδιο που αφορά την περίοδο 2023 -2060 υπήρχε σχέδιο για πλεόνασμα 2,2%, κάτι που φαίνεται πως αποτελεί σημείο διαφωνιών.
Όπως αναφέρει η Ελένη Βαρβιτσιώτη, "όταν λέμε καμία συμφωνία, εννοούμε καμία συμφωνία για το χρέος στην παρούσα φάση", ενώ τονίζει πως οι συζητήσεις για τα προαπαιτούμενα θα συνεχιστούν όπως έχει προγραμματιστεί.

ΑκολουθήστεEleni Varvitsiotis @ElbarbieWhen we say no deal we mean NO deal on debt at them moment, work on meeting prior actions to proceed as planned. #Eurogroup12:08 π.μ. - 23 May 2017 3131 Retweet 2020 "μου αρέσει"Πληροφορίες για τις διαφημίσεις του Twitter & Απόρρητο
Keywords
Τυχαία Θέματα