8 καλοκαιρινές τροφές για όμορφο δέρμα


Πολύχρωμα φρούτα, λαχανικά και λιπαρά ψάρια μπορούν να αναζωογονήσουν σε βάθος το δέρμα χάρη στα πολύτιμα θρεπτικά τους συστατικά. Δείτε ποια αξίζει να καταναλώνετε καθημερινά.
1. Καρπούζι
Το κόκκινο ζουμερό φρούτο του καλοκαιριού περιέχει νερό κατά 90% και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Επομένως έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
2. Μούρα
Βατόμουρα, μύρτιλλα, κράνμπερι, φράουλες και πολλά άλλα είδη μούρων, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες, γι' αυτό προστατεύουν
αποτελεσματικά το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και την υπεριώδη ακτινοβολία.
3. Ντομάτες
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που διάφορα συστατικά της περιέχονται σε καλλυντικά. Το στοιχείο-κλειδί είναι το λυκοπένιο με αντικαρκινικές ιδιότητες, το οποίο θωρακίζει τα κύτταρα του δέρματος. Η κατανάλωσή της προάγει επίσης την αναγέννηση του κολλαγόνου.
4. Αγγούρι
Ορισμένοι εφαρμόζουν μερικές φέτες τοπικά στο πρόσωπο για να εξαφανίσουν τη θαμπάδα και την κούραση από το βλέμμα. Το δροσιστικό λαχανικό θεωρείται εξίσου ευεργετικό και για την επιδερμίδα, αφού περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού και χαρίζει ενυδάτωση.
5. Σαρδέλες
Το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους. Είναι πλούσιες σε ω-3, που μειώνουν τη φλεγμονή και κάνουν καλό στο δέρμα.
6. Κιτροειδή
Πορτοκάλια, λεμόνια και γκρέιπφρουτ διαθέτουν βιταμίνη C και αμινοξέα, όπως προλίνη και λυσίνη, που συμβάλλουν στην παραγωγή νέου κολλαγόνου.
7. Ανανάς
Εκτός από βιταμίνες, το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει το ένζυμο βρομελαΐνη, που μειώνει τη φλεγμονή. Επιπλέον μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τα εγκαύματα.
8. Νερό καρύδας
Είναι προτιμότερο από τα αναψυκτικά διότι διαθέτει ενυδατικές ιδιότητες και μεγάλη περιεκτικότητα σε ποτάσιο, που βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα