36 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο - Ποια είναι η κατάσταση στα ενεργά μέτωπα

10:03 1/8/2017 - Πηγή: Press-gr

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 36 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλύβια Θορικού Αττικής είναι σε εξέλιξη. Επιχειρούν 80 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 30 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρα τμήματα, 11 εθελοντικά οχήματα, 19 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την περιφέρεια, 2 μηχανήματα, 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ασπρόκαμπος Κιάτου Κορινθίας είναι οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 10 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκορρίζι Μεσσηνίας είναι σε ύφεση. Επιχειρούν 29 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 11 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Χίνκα, στη Ζίτσα Ιωαννίνων τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Επιχειρούν 14 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 6 οχήματα για την πλήρη κατάσβεσή της.

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Λακωνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Κυκλάδων και στα νησιά της Σκύρου, Χίου, Λέσβου, Λήμνου, Σαμοθράκης και Κύθηρα και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Έβρου, Δωδεκανήσου, Σάμου, Ικαρία, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Μαγνησίας, Χαλκιδικής και για τα νησιά Κρήτη, Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Λευκάδα.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες, σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς ή έκτακτης ανάγκης να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

Keywords
Τυχαία Θέματα