« ΟΧΙ στην πώληση του λιμανιού του Πειραιά, του Εθνικού μας λιμανιού»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης με αφορμή την επιχειρούμενη πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το ιστορικό λιμάνι του Πειραιά είναι το εθνικό μας λιμάνι, η ατμομηχανή της ανάπτυξης για τον ευρύτερο Πειραιά και είναι αδιανόητο να επιχειρείται ουσιαστικά η πλήρης ιδιωτικοποίησή του. Η
ενέργεια αυτή αποκόπτει οριστικά τους Πειραιώτες από το λιμάνι τους, το οποίο πλέον θα λειτουργεί πέρα από κάθε κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, ως ξένη και αυτόνομη επικράτεια και μονοπώλιο των ιδιωτών.
Η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει τον δρόμο της πραγματικής αξιοποίησης του λιμανιού του Πειραιά, διατηρώντας τον πετυχημένο σημερινό δημόσιο έλεγχο. Επιπροσθέτως, οι εμπνευστές των σχεδίων της πλήρους ιδιωτικοποίησης του λιμανιού μας, αγνοούν ότι με τις ενέργειές τους θέτουν σε άμεσο - θανάσιμο κίνδυνο τις δρομολογημένες μεγάλες επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτές θα μπλοκάρουν, σχετιζόμενες πλέον άμεσα με κρατικές ενισχύσεις σε ιδιωτικό τομέα. Το κρίμα στο λαιμό τους…».
Keywords
Τυχαία Θέματα