Μαρία Καρχιλάκη: Εξηγεί τι θεωρεί «κόκκινη γραμμή» στις νέες συμβάσεις εργασίας στο Mega

Μετά από 20 χρόνια προϋπηρεσίας και σκληρού αγώνα η Μαρία Καρχιλάκη έκλεισε την πόρτα του Mega και αποχώρησε. Αιτία;

Οι νέες συμβάσεις εργασίας που ζήτησαν οι ιθύνοντες στο Μεγάλο Κανάλι να υπογράψουν οι εργαζόμενοι. Τι έγραφαν όμως μέσα οι συμβάσεις και έκαναν τη δημοσιογράφο να αποχωρήσει; «Δύο πράγματα, η διαγραφή της προϋπηρεσίας και η οριζόντια μείωση μισθού», αναφέρει σε συνέντευξή της στη Real

Life εξηγώντας περαιτέρω τη σκέψη της. «Θεωρώ αδιανόητο να μη μπορεί μια εταιρεία να αξιολογήσει τους ανθρώπινους πόρους της. Η πλειοψηφία του τομέα ενημέρωσης του Mega δουλεύουν, όπως και η πλειοψηφία των συναδέλφων μας στα υπόλοιπα Μέσα, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ μίνιμουμ. «Σκάει» ένα μεγάλο γεγονός; Να και το νυχτέρι. Αργίες, Σαββατοκύριακα, ρεπό είναι, συνήθως, πολυτέλεια. Η πίεση του χρόνου είναι αμείλικτη και εξοντωτική. Πως είναι, λοιπόν, δυνατόν αυτός ο υπάλληλος να αξιολογείται το ίδιο μ' εκείνον που κάνει το οκτάωρό του και φεύγει;» αναρωτιέται η γνωστή δημοσιογράφος στη Real Life.

Στην ερώτηση όμως της δημοσιογράφου για το αν δεν σκέφτηκε καθόλου να συμβιβαστεί, η Μαρία Καρχιλάκη, απαντά: «Με ποια λογική; Οι απανωτές μειώσεις συμπίεσαν το μισθό μου και τον έφεραν πολύ κοντά στο ποσό της σύνταξής μου. Αν αύριο, μεθαύριο με απέλυαν, θα έχανα την αποζημίωσή μου. Το κυριότερο, όμως, ήταν ότι είχα χάσει το μεράκι μου. Καλό το παράθυρο, ακόμη καλύτερο θα πουν πολλοί, αν έχεις καθημερινή παρουσία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, όμως εμένα δεν με γέμιζε. Δεν έχει τίποτα το δημιουργικό. Είναι μονότονο, παρότι έχει εξουθενωτική προετοιμασία και πάρα πολύ light για να μπει στην παλάντζα με τις ανταποκρίσεις, πολεμικές και μη, από το 1993 και ένθεν.»

Keywords
Τυχαία Θέματα