Θοδωρής Μάρκου On The Road

Και ποιος είναι ο Θοδωρής Μάρκου, θα μου πείτε, και γιατί ασχολούμαστε με το δρόμο του ξαφνικά.

Λοιπόν, ο Θοδωρής είναι ένας τύπος που κάποτε άκουσε/ είδε τη διαφήμιση της φακαντόρο “φοριέται και (στο δεξί) σαν κόσμημα”, δεν πολυκατάλαβε πως μιλούσε για ρολόι γιατί ήταν κάπως μικρός και αποφάσισε να κάνει δικό του κόσμημα μια φωτογραφική κάμερα. Δηλαδή όχι μόνο μία, πολλές.  Μία από τις οποίες, όμως, έχει διαρκώς κρεμασμένη πάνω του και φτιάχνει το soundtrack της ζωής του με διαρκή κλικ. Κλικ τα οποία αποτυπώνουν τις εικόνες που συνθέτουν και το background

και την ίδια του τη ζωή.

Μερικές από τις εικόνες που συνάντησε στα ταξίδια του -γιατί επίσης όταν ήταν μικρός είχε κάπου ακούσει πως σημασία δεν έχει  ο προορισμός αλλά το ταξίδι- και τις περιπλανήσεις του στο δρόμο τις έκανε φιλμ μέσα από τα κλικ της κάμεράς του.

Και αν τυχόν σας φανεί θολός ο λόγος για τον οποίο οι εικόνες αυτές είναι θολές η τεχνική απάντηση είναι πως είναι τραβηγμένες με μια φτηνή lo-fi κάμερα και η καλλιτεχνική απάντηση είναι πως έτσι αφήνουν την αίσθηση μιας “ονειρικής αύρας που θυμίζει τη μελαγχολική ηρεμία του μοναχικού ταξιδιώτη, την αποστασιοποίηση που δημιουργεί ο δρόμος, την αίσθηση αποκοπής που πηγάζει από τον ανοιχτό ορίζοντα”. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης, αυτή την Κυριακή, στο SIX D.O.G.S. συνοδεύονται μουσικά όχι από τα κλικ του Θοδωρή αλλά με τις συναυλίες των The Noise Figures και των Wheatman στο Gig Space και την επιλογή μουσικής επένδυσης από τον Konstantinos Bolas στο Bar.

Εγκαίνια:  Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012
Διάρκεια:  02/12/2012 – 16/12/2012SIX D.O.G.S
Αβραμιώτου  6-8, Μοναστηράκι, Αθήναthodorismarkou.com 
Keywords
Τυχαία Θέματα