Παύλος Παυλίδης & B-Movies – Ιστορίες Που Ίσως Έχουν Συμβεί

12:29 26/4/2013 - Πηγή: Mixtape

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του, ακούσαμε το νέο δίσκο του Παύλου Παυλίδη και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Πάνε σχεδόν δέκα χρόνια από τότε που ο Παύλος Παυλίδης μας “ξανασυστήθηκε” ώς αυτόνομος τραγουδοποιός, αφήνοντας πίσω το παρελθόν και τη δόξα των Ξύλινων Σπαθιών. Το 2004 με το Αφού Λοιπόν Ξεχάστηκα έδειξε ότι μπορεί να πατήσει σε νέες κορυφές, απογυμνώνοντας εντελώς τον ήχο του και μεγαλουργώντας σε κομμάτια όπως το Μόχα και η Σπασμένη Πολυθρόνα.

Οι εποχές της ενδοσκόπησης και τις περισυλλογής πέρασαν και το 2006 με νέους συνοδοιπόρους

τους B-Movies, ο Παυλίδης χάραξε μια νέα, πιο ηλεκτρική πορεία, την οποία συνεχίζει μέχρι και σήμερα και δείχνει να του πάει εξίσου πολύ.

Φέτος, επιστρέφει με νέο άλμπουμ, το Ιστορίες Που Ίσως Έχουνε Συμβεί, το πρώτο του για λογαριασμό της Inner Ear, το οποίο και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ζωντανά στο κοινό του σήμερα το βράδυ στο Gagarin 205.

Το νέο άλμπουμ του Παυλίδη είναι ένα δημιούργημα υψηλής εικονοπλασίας που φανερώνει τα βασικά προτερήματα της τραγουδοποιίας του: τα τραγούδια του δεν τα ακούς μόνο, τα βλέπεις και τα ζείς καθημερινά ή τα έχεις ζήσει στο παρελθόν και σε συνοδεύουν μέχρι σήμερα, βρίσκονται κρυμμένα σε άβατες περιοχές της μνήμης σου και σε κάνει να τα ανασύρεις. Όπως και τα προηγούμενα έργα του, έτσι κι αυτό, βρίσκεται σε μια διαρκή “κίνηση”, άλλοτε με μεγάλη, άλλοτε με μικρότερη ταχύτητα με όχημα τους στίχους και τις μελωδίες, πάνω σε ένα φαρδύ, ατελείωτο δρόμο.

Στο άλμπουμ αυτό θα βρεί ο καθένας από εμάς τουλάχιστον ένα τραγούδι με το οποίο θα ταυτιστεί, θα το σιγοτραγουδήσει, θα το μάθει απ’έξω από τα πρώτα κιόλας ακούσματα, ακούστε τη ‘Μαίρη’ και θα καταλάβετε. Αυτό είναι που κάνει ξεχωριστά τα τραγούδια του Παυλίδη. Σου πετάει λέξεις και εικόνες και σε αφήνει να συμπληρώσεις τα δικά σου βιώματα, τις δικές σου εικόνες, τα δικά σου όνειρα, δίνοντας μια διάσταση διαδραστικότητας στις δημιουργίες του. Έχει το χάρισμα να μπορεί να πλάθει ιστορίες, μοναδικές, ιστορίες που ίσως και να έχουν συμβεί.

Οι B-Movies ακούγονται πιο “συγκρότημα” από ποτέ και πιο πολύ “μέσα” στη διαδικασία δημιουργίας του άλμπουμ, καταφέρνοντας σιγά σιγά να χτίσουν έναν αναγνωρίσιμο ήχο, ικανό να τους ξεχωρίσεις αμέσως ακούγοντας πχ. το ορχηστρικό ‘Παραρόμ’.

Ο Παυλίδης κυκλοφορεί έναν πολύ καλό δίσκο, τον καλύτερο μετά το πρώτο προσωπικό, ενδοσκοπικό μίνι αριστούργημα του. Με λίγες μόνο ακροάσεις φαίνεται ότι πρόκειται για ένα δίσκο που θα μας κάνει καλή παρέα για τα επόμενα χρόνια, ξεκινώντας από αυτό το καλοκαίρι που έχει αρχίσει δειλά δειλά να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα.

Υπενθυμίζουμε πως το νέο άλμπουμ του Παύλου Παυλίδη και των B-Movies Ιστορίες Που Ίσως Έχουνε Συμβεί θα παρουσιαστεί ζωντανά σήμερα Παρασκευή 26/4 στο Gagarin 205. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Label: Inner Ear
Track(s) For Your Mixtape: “Η Μαίρη”, “Το Καλοκαίρι”, “Ελλάδα”

Keywords
Τυχαία Θέματα