Ο Sigmataf πίσω από την κάμερα

10:24 29/5/2014 - Πηγή: Mixtape

Σας παρουσιάζουμε μια λιγότερο γνωστή, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα με τη μουσική του, πλευρά του Sigmataf.

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ο Sigmataf κυκλοφόρησε το δεύτερο, και καλύτερο κατά τη γνώμη μου, άλμπουμ του, “Τι Κάνει Σε Είσαι Να; Εδώ”. Την κυκλοφορία του άλμπουμ ακολούθησε μια πρωτότυπη, για τα ελληνικά τουλάχιστον δεδομένα, προσπάθεια: να φτιάξει videoclip για όλα τα κομμάτια του άλμπουμ. Και μάλιστα όλα σε δική του σκηνοθεσία, δικό του σενάριο και υπό τη δική του καλλιτεχνική καθοδήγηση.

Και μέσα σε όλα αυτά, πρόλαβε και έφτιαξε ακόμα τρία videoclips, δύο

για τους The You And What Army Faction και ένα για το Σκιαγράφημα (δείτε τα εδώ, εδώ και εδώ).

Γιορτάζοντας λοιπόν την ολοκλήρωση της ιδιαίτερης αυτής προσπάθειας με την κυκλοφορία του τελευταίου του βίντεο για το κομμάτι “Ακίνητα”, ο Sigmataf μοιράζεται μαζί μας σκέψεις και ιστορίες πίσω από την κάμερα του κάθε videoclip και παράλληλα χαρίζει σε τρεις αναγνώστες του mixtape.gr ισάριθμα cd του άλμπουμ του “Τι Κάνει Σε Είσαι Να; Εδώ”.

Τον Sigmataf μπορείτε να τον δείτε ζωντανά το Σάββατο 24 Μαΐου στο Six D.O.G.S. στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής, ενώ για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, στείλτε μας μέχρι την Κυριακή 25 Μαΐου ένα mail με θέμα “Sigmataf” και το ονοματεπώνυμό σας στο [email protected]. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Suck My Pic

Το “Suck my Pic” φτιάχτηκε στη λογική από το κουρδιστό πορτοκάλι όπου ο πρωταγωνιστής στον ρόλο του πειραματόζωου δέχεται βροχή από εικόνες. Ζούμε στην επανάσταση της πληροφορίας.

Τι Κάνει Σε Είσαι Να; Εδώ

Τον καιρό που ετοίμαζα τον δίσκο έμεινα περίπου ένα μήνα στο Παριζιάνικο προάστιο “Μeriel”. Σε εκείνο το μέρος έζησε τα τελευταία του χρόνια και έδωσε τέλος στη ζωή του ο Βαν Γκογκ. Το βίντεο στέκεται στην μοναξιά της διαφορετικότητας.

El Porno

Χαρούμενες φάτσες, χορός, κίνηση και φαινομενικά όλα χαρούμενα. Βλέποντας όμως καλύτερα, αντιλαμβάνεσαι πως πρόκειται για κούκλες σε βιτρίνες, καλοκουρδισμένες και στάσιμες.

Ψέμα/▲†‡▲

Φουντωτές ουρές που χορεύουν, ντισκομπάλες κρανία, μπαλαρίνες στα σκοτάδια, παντού λογότυπα και μια γάτα που πασχίζει απεγνωσμένα να ξεφύγει από τη φωτιά. Ο σκλάβος μόνο με το ψέμα υπάρχει “don’t cry for me Salamina”.

Νεφέλη

Λένε πως το καλό αρέσει και το κακό συνηθίζεται. Παίζει και να ισχύει. Αυτός ο άντρας αγάπησε τόσο πολύ τη Νεφέλη που της δόθηκε ολοκληρωτικά.[Ευχαριστώ τον Δημήτρη Μαυράκη για την ερμηνεία του και που δεν φοβήθηκε στιγμή να πάει τον ρόλο στα άκρα.]

Λίκκοσ

Σκοτώνονται πράξει από όμορφες λέξεις και ο Βukowski με τον Νικολαϊδη και τον Βέγγο περνάνε στην οθόνη όσο η τηλεφωνήτρια με έχει στην αναμονή για να συνδεθώ με τον λύκο. Το edit του video ανήκει ολοκληρωτικά στον Vandlsm και μπράβο του για το αποτέλεσμα.

Το Κρασί

Από καιρό ήθελα να φτιάξω μια ιστορία για το “Κρασί” και τώρα ήταν η στιγμή του. Έστειλα ένα μήνυμα στην Όλια Λαζαρίδου και αφού συναντηθήκαμε, ακούσαμε το κομμάτι, βάλαμε κάτω το σενάριο, δέχτηκε να πρωταγωνιστεί. Μια γυναίκα θυμάται το παρελθόν της ['Ολια Λαζαρίδου] κι ένα κορίτσι ζει στο παραμυθένιο του κελί [Σοφία Λιάπη].

Συμπέρασμα

Κόνσεπτ: Η όμορφη κούκλα, η μπανάνα και ο ταχυδακτυλουργός. Eδώ συνεργάστηκα με την Αργυρώ Γιαννάκη, η οποία με πολλή υπομονή και αισθητική έβγαλε αμέτρητες φωτογραφίες για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, που το video συναντάει το stop motion.

ΑκίνηταΌλα τρέχουν ακίνητα.Αυτή η ζέβρα είναι punk.

Meriel

Προτιμώ τους συνοδοιπόρους και όχι τους τυφλούς ακόλουθους.
Το δρόμο τον ανοίγουμε περπατώντας. Πάμε για άλλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα