The Dive – Zo’e

11:26 17/7/2013 - Πηγή: Mixtape

Ένα νέο καλούδι κυκλοφόρησε πρόσφατα από την αγαπημένη Spinalonga Records: το καινούριο άλμπουμ των The Dive με τον τίτλο Zo’e.

Να σας θυμίσω εδώ ότι τα έχουμε ξαναπεί για τους The Dive και την πρώτη τους δουλειά πριν από δύο περίπου χρόνια ενώ πρόσφατα το ομώνυμο ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε και σε λαχταριστό μαύρο βινύλιο 180 γραμμαρίων στην περιορισμένη έκδοση των 275 τεμαχίων, αν την πετύχετε κάπου μην την αφήσετε

να ξεφύγει, ο δίσκος είναι άψογος.

Και δεν πρέπει να μείνετε μόνο εκεί γιατί και το νέο δεύτερο άλμπουμ των Dive είναι ένα ακόμα αστεράκι. Αν κάνετε κέφι τον αμερικανικό σκληρό ήχο των 90s, το Zo’e δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει, αρκετές φορές μάλιστα θα σας πάει λίγο πιο μακριά γιατί δε διστάζει να τρέξει σε άγνωστα χωράφια και να πειραματιστεί απολαυστικά με άλλες φόρμες όπως στο ‘Walking on behalf of’.

Εκεί που πονάνε αρκετές μπάντες τους είδους στην Ελλάδα, οι The Dive διακρίνονται. Τα φωνητικά δηλαδή του Monkey J δεν κουράζουν με μανιέρες, έχουν δική τους ταυτότητα, πατάνε σε αυθεντικά γρέζια και ξαφνιάζουν με την απλότητά τους. Από το άλμπουμ ξεχωρίζουν τα ‘Hollow water’ (ένα από τα κομμάτια της χρονιάς), το προαναφερθέν ‘Walking…’ και το ’Ζο’e II’. Θα ήθελα επίσης να ακούσω τα ‘Papi Josef ‘και ‘Demerit’ σε μεγαλύτερη διάρκεια, να ξεδιπλώνουν περισσότερο τα μυστικά τους. Μπορεί και στα live, ποιος ξέρει.

Βγάλτε και εσείς όμως τα δικά σας συμπεράσματα, ακούγοντας παρακάτω ολόκληρό το νέο άλμπουμ των The Dive. Στηρίξτε τις ελληνικές μπάντες, στηρίξτε τους The Dive, όχι απαραίτητα γιατί μένουμε στην ίδια πόλη αλλά γιατί το αξίζουν πραγματικά.

Track(s) For Your Mixtape: ‘Hollow water’, ‘Walking on behalf of’, ‘Zo’e II’
Label: Spinalonga Records

Keywords
Τυχαία Θέματα