ΙΕΝΕ: Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» στις 30&31 Οκτωβρίου

14:35 30/9/2012 - Πηγή: Econews

Σημαντικοί παράγοντες του ελληνικού ενεργειακού τομέα, έγκυροι αναλυτές από την χώρα μας και το εξωτερικό, αλλά και κορυφαίοι εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου περιλαμβάνονται στους ομιλητές του 17ου Εθνικού Συνεδρίου Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» του ΙΕΝΕ.

Το «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στις 30 και 31 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επικεντρώνοντας στην «Γεωπολιτική και Αναπτυξιακή Διάσταση

του Ελληνικού Ενεργειακού Συστήματος», σε μία συγκυρία αλλαγών και μεταβολών που συντελούνται ραγδαία στον γεωπολιτικό μας περίγυρο και που δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστες και τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η διεξαγωγή ερευνών υδρογονανθράκων στην Κύπρο και την Ελλάδα και ευρύτερα στην Αν. Μεσόγειο, η κρίση στην ευρωζώνη σε συνδυασμό με το ευρωπαϊκό εμπάργκο στις ιρανικές εισαγωγές αργού, αλλά και οι ραγδαίες και έντονες πολιτικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική, συμπίπτουν χρονικά, αναδεικνύοντας τη γεωπολιτική διάσταση της ενέργειας.

Προσκεκλημένος ομιλητής στο επίσημο γεύμα του Συνεδρίου, στις 30 Οκτωβρίου, είναι ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και του πρώην Υφυπουργού ΠΕΚΑ και Γραμματέα της Κ.Ο. και Βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Μανιάτη, και της κ. Νίκης Φούντα, Βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ.

Θεσμικοί παράγοντες της ελληνικής ενεργειακής αγοράς, όπως ο Δρ. Νίκος Βασιλάκος, Πρόεδρος της ΡΑΕ, ο Καθηγ. Αρθούρος Ζερβός (Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, ΔΕΗ Α.Ε.), ο κ. Χάρης Σαχίνης ( Πρόεδρος & Δ/ νων Σύμβουλος, ΔΕΠΑ Α.Ε.), ο κ. Γιώργος Περιστέρης, Πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ και ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης (Πρόεδρος, ΕΣΑΗ), θα καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις των πιο σημαντικών φορέων του ελληνικού κλάδου της ενέργειας. Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Προέδρου της ΡΑΕ Κύπρου κ. Γιώργου Σιαμμά.

Ενδεικτικό της επικέντρωσης του εφετινού «Ενέργεια & Ανάπτυξη» στην γεωπολιτική διάσταση της ενέργειας αποτελεί το γεγονός ότι μία ολόκληρη συνεδρία θα είναι αφιερωμένη στην έρευνα και ανάπτυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κασπία. Εξέχοντα στελέχη του χώρου από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα συγκαταλέγονται στους ομιλητές στη συνεδρίας όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ .Α.Ε., Δρ. Γιώργος Παπαρσένος, ο κ. Κώστας Καραγιαννάκος, Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ Α.Ε., ο Δρ. Σόλων Κασίνης, Διευθυντής του Τομέα Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Δρ. Ηλίας Κονοφάγος, Γεωλόγος Πετρελαίου και Αντιπρόεδρος της Flow S.A., ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas, η Σύμβουλος του ΥΠΕΚΑ Καθηγήτρια Σοφία Σταματάκη (Σχολή Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών, Τομέας Μεταλλευτικής ΕΜΠ) και ο Δρ

Keywords
Τυχαία Θέματα