Η EGL φεύγει από την ελληνική αγορά ενέργειας – «Κύμα» αποχωρήσεων

Η τέταρτη κατά σειρά ξένη εταιρεία που αποχωρεί από την ελληνική αγορά ενέργειας έγινε η ελβετική EGL, μετά τις Duke Energy (από την ΕΠΑ Αττικής), Endesa και Verbund.

Η δραστηριότητα της εταιρείας που αφορά στη χώρα μας

μεταφέρεται στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Όπως αναφέρει το “Κέρδος” η EGL Hellas θα εξακολουθεί να υφίσταται ως νομικό πρόσωπο για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ θα συνεχίσει τη λειτουργία της η EGL Generation Hellas, προκειμένου να προωθήσει, μόνο, το project της επένδυσης στην Τιθορέα Φθιώτιδας, για μονάδα συνδυασμένου κύκλου, με καύσιμο φυσικό αέριο, ισχύος 153 MW, ενώ στελέχη της εταιρείας δηλώνουν πως «δύσκολα θα μπορέσει να σταθεί κανείς στη λιανική εμπορία ρεύματος χωρίς να έχει άμεση πρόσβαση σε παραγωγή».

Υπενθυμίζεται ότι η EGL είχε παρουσία στη χώρα μας από το 2006, όπου δραστηριοποιήθηκε στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με εμπορία, κυρίως, σε διασυνοριακό επίπεδο, κάνοντας εισαγωγές και εξαγωγές σε όλες τις γειτονικές χώρες.

Παράγοντες της αγοράς συνδέουν την αποχώρηση της EGL τόσο με το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στην ελληνική αγορά όσο και με τις εξαγορές των Hellas Power και Energa από ρωσοαραβικό fund.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα