Φωτοβολταϊκός σταθμός 1,1 MW στην Κεντρική Μακεδονία από τη Phoenix Solar

Την ολοκλήρωση φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 1,1 MW στην Κεντρική Μακεδονία ανακοίνωσε η Phoenix Solar Hellas, θυγατρική της Phoenix Solar AG, κορυφαίας διεθνούς κατασκευάστριας φωτοβολταϊκών σταθμών και ολοκληρωμένων λύσεων φωτοβολταϊκής τεχνολογίας.

Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση που βρίσκεται στην κωμόπολη Κολινδρός της Βόρειας Πιερίας, καταλαμβάνει έκταση 22.274m2 και υλοποιήθηκε

από τη Phoenix Solar Hellas για λογαριασμό της Sol Power, Production and Trading Electricity SA.

Η ετήσια παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από το φωτοβολταϊκό έργο υπολογίζεται σε 1,456 MWh, η οποία είναι αρκετή για να καλύψει με πράσινη ενέργεια τις ετήσιες ανάγκες ηλεκτρισμού 400 νοικοκυριών και άνω στo Νομό Πιερίας, αποτρέποντας ταυτόχρονα την έκλυση 1600 τόνων διοξειδίου του άνθρακα. Η Phoenix Solar Hellas για την κατασκευή του έργου χρησιμοποίησε 5.680 φωτοβολταϊκά πλαίσια Suntech, τεχνολογίας κρυσταλλικού πυριτίου, αντιστροφείς ηλιακής ενέργειας SMA, ενώ παρείχε το σύνολο του λοιπού τεχνολογικού εξοπλισμού για την άρτια λειτουργία του φωτοβολταϊκού σταθμού.

Ο γενικός διευθυντής της Phoenix Solar Hellas, Δρ. Χρήστος Πρωτογερόπουλος, σημείωσε χαρακτηριστικά για την ολοκλήρωση του φωτοβολταϊκού σταθμού στον Κολινδρό Πιερίας: «Με ένα ακόμη έργο ισχύος 1,1MW το οποίο ολοκληρώθηκε σε διάστημα μόλις ενός μήνα, η Phoenix Solar Hellas συνεχίζει να συνεισφέρει στο πράσινο μέλλον της χώρας. Οι επενδυτές και η τεχνογνωσία της γερμανικής κατασκευάστριας ήταν ο ιδανικός συνδυασμός για την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης. Μία επένδυση με ιδιαίτερη αξία σήμερα στη χώρα που η ανάγκη για την προσέλκυση ελληνικών και ξένων επενδύσεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας, είναι επιτακτικότερη από ποτέ».

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα