Επίδομα θέρμανσης: αλλάζουν τα κριτήρια – Διευρύνονται οι δικαιούχοι

Τη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων βάσει των οποίων χορηγείται το επίδομα θέρμανσης εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Οικονομικών έτσι ώστε να αυξηθεί η βάση των δικαιούχων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, με εντολή του υφυπουργού Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη, τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) μελέτησαν τις δυνατότητες «χαλάρωσης» των αρχικών κριτηρίων, θέτοντας νέα

στοιχεία προς επεξεργασία στο σχετικό σύστημα του Taxisnet.

Μετά τη μελέτη η ΓΓΠΣ γνωμοδότησε θετικά υπέρ της «χαλάρωσης» των κριτηρίων, τα οποία αναμένεται να οριστικοποιηθούν εντός της εβδομάδος.

Σε ό,τι αφορά τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, όπως αναφέρει το protothema.gr, το εισοδηματικό όριο για τον άγαμο ενδέχεται να  αυξηθεί από τις 14.000 ευρώ που ανέρχεται σήμερα, στις 25.000 ευρώ.

Επιπλέον, το όριο για τους έγγαμους και τις οικογένειες με παιδιά, που έχει προσδιοριστεί στα 23.350 ευρώ και προσαυξάνεται κατά 3.000 για τα τρία πρώτα παιδιά, εξετάζεται να αυξηθεί ίσως και πάνω από τις 30 χιλιάδες ευρώ ώστε το επίδομα να δοθεί σε περισσότερα νοικοκυριά.

Διαβάστε εδώ τα εισοδηματικά, γεωγραφικά και περιουσιακά κριτήρια που ισχύουν σήμερα για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα