ΕΟΣ Κομοτηνής: Παγοαναρριχητική συνάντηση και ανάβαση στο Φυλάκιο 69 στις 18-19/2

17:53 24/2/2012 - Πηγή: Econews

Tο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε 18-19 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στον Λαϊλιά Σερρών η 1η Πανελλήνια Παγοαναρριχητική Συνάντηση. Μέσα σε ένα πανέμορφο περιβάλλον πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά, όπου βρίσκεται το τεχνητό πεδίο παγοαναρρίχησης (ice park), συναντήθηκαν αναρριχητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας και απόλαυσαν κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, την αναρρίχηση σε πάγο.

Το πεδίο βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του βουνού και συγκεκριμένα στην περιοχή «Καλλιθέα»

,όπου από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου – ανάλογα πάντα με τις καιρικές συνθήκες – πραγματοποιούνται διαδρομές είτε αποκλειστικά σε πάγο είτε σε μικτό πεδίο (πάγου-βράχου).

Τον ΕΟΣ Κομοτηνής εκπροσώπησαν 13 μέλη και φίλοι του συλλόγου, οι οποίοι σκαρφάλωσαν στις διάφορες διαδρομές που έχουν διαμορφωθεί με τεχνητό τρόπο, αλλά και που οι φετινές καιρικές συνθήκες ευνόησαν και ενίσχυσαν κατά πολύ.

Η διαμονή των μελών του ΕΟΣ Κομοτηνής έγινε σε αντίσκηνα σε περιοχή κοντά στο πεδίο και η φιλοξενία των διοργανωτών, τόσο στον χώρο του πεδίου (με παροχή ζεστών ροφημάτων, σνακ και φρούτων), όσο και μετά στο σαλέ, ήταν άψογη.

Μετά το τέλος της αναρρίχησης, το πρόγραμμα περιελάμβανε δείπνο, προβολή ορειβατικού υλικού (φωτογραφίες-βίντεο), κλήρωση δώρων και αναμνηστικών και μέχρι αργά το βράδυ γνωριμία και συζητήσεις με τους αναρριχητές που πήραν μέρος στην συνάντηση.

Το εγχείρημα ενθουσίασε όλους τους παρευρισκόμενους που με χαρά περιμένουν την 2η Πανελλήνια Παγοαναρριχητική Συνάντηση του χρόνου για να ξαναβρεθούν και πάλι!

—Η ανάβαση στο Φυλάκιο 69 – 19.2.2012

Στο φυλάκιο 69 που βρίσκεται στην οροσειρά της Ροδόπης πάνω από τον οικισμό του Άνω Μύτικα ανέβηκε ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής με συμμετοχή 23 μελών την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Ο καλός καιρός της μέρας έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους ορειβάτες να χαρούν και να παίξουν με το χιόνι που υπήρχε σε πολλά σημεία της διαδρομής.

Η πορεία ξεκίνησε από τα 660 μέτρα υψόμετρο και συνέχισε κατηφορικά μέχρι τον ερειπωμένο σχεδόν οικισμό του Άνω Μύτικα, ένα από τα λίγα γραφικά πομακοχώρια της οροσειράς μας. Η ομάδα συνέχισε ανηφορικά με κατέυθυνση το φυλάκιο 69 στα 920 μέτρα, ενώ στη διάρκεια της διαδρομής ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Πετροσιάν με το μέλος Δημήτρη Τσολάκη φρόντισαν για τη σηματοδότηση του μονοπατιού.

Μετά την ξεκούραση και το κολατσιό στο χώρο του φυλακίου η ομάδα των ορειβατών πήρε το δρόμο της επιστροφής και ολοκλήρωσε την ορεινή πεζοπορία σε 5 περίπου ώρες ανανεώνοντας το ραντεβού για την 24η Φεβρουαρίου, οπότε και θα συγκεντρωθούν χωρίς μπατόν και ορειβατικά άρβυλα, για να γιορτάσουν σε μια επετειακή εκδήλωση τα 30 χρόνια δράσης και λειτουργίας του συλλόγου. Η εκδήλωση θα γίνει στο Diamond στις 8 μ.μ. και είναι προσκεκλημένοι όλοι οι φίλοι του συλλόγου, παλιά και νέα μέλη.

ΕΟΣ Κομοτηνής

Keywords
Τυχαία Θέματα