ΔΕΗ: πρώτες διακοπές ρεύματος για το “χαράτσι” στα ακίνητα

10:27 13/1/2012 - Πηγή: Econews

Ξεκινούν από σήμερα (13/1) οι πρώτες διακοπές ρεύματος στους καταναλωτές της ΔΕΗ που δεν κατέβαλλαν το ειδικό τέλος ακινήτων καθώς παρήλθαν 80 ημέρες από την έκδοση των πρώτων “φουσκωμένων” με το χαράτσι λογαριασμών.

Τις διακοπές διενεργούν είτε συνεργεία της Επιχείρησης

είτε ιδιώτες εργολάβοι.

Εντωμεταξύ, όπως αναφέρει το protothema, Χιλιάδες καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει το «χαράτσι» της ΔΕΗ επικοινωνούν καθημερινά με τα γραφεία της επιχείρησης ζητώντας πληροφορίες για τα χρονικά περιθώρια που τους απομένουν πριν την διαδικασία έκδοσης εντολής διακοπής ηλεκτροδότησης.

H ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ υποστηρίζει ότι θα κηρυχθεί αντισυνταγματική η απόφαση να μπει το «χαράτσι» στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ μετά την παρέμβαση στην Κομισιόν του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, εξετάζεται ακόμη και η παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η χώρα μας κινδυνεύει να πληρώσει και πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το χαράτσι αυτό.

Υπενθυμίζεται τέλος η πρόσφατη διαμαρτυρία στα γραφεία εταιρείας που αναλαμβάνει, για λογαριασμό της ΔΕΗ, τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όσους δεν πλήρωσαν το τέλος ακίνητης περιουσίας, από μέλη των λαϊκών συνελεύσεων από όλη την Αττική και του κινήματος «Δεν Πληρώνω» ( εδώ).

Keywords
Τυχαία Θέματα