ΑΝΙΜΑ: δενδροφυτεύσεις, απελευθερώσεις πτηνών και κατάσχεση γερακιού

18:47 18/7/2012 - Πηγή: Econews

Τουλάχιστον πλούσια μπορεί να χαρακτηριστεί η δράση της ΜΚΟ ΑΝΙΜΑ κατά τον μήνα Ιούλιο.

—Σαρωνικός

Στις 6 Ιουλίου σε μια ακτή του Σαρωνικού, με το προσωπικό της CITI, τους Υδροναύτες και παρουσία του δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου, η ΑΝΙΜΑ απελευθέρωσε ασημόγλαρους, συμμετείχε στον καθαρισμό

της ακτής και οργάνωσε παιγνίδια στην άμμο με τα μικρά παιδιά της ομάδας.

Τα παιγνίδια στη φύση, που φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με το χώμα, το νερό, τον αέρα, είναι πάντα βασικό στοιχείο των περιβαλλοντικών προγραμμάτων της ΑΝΙΜΑ.

Τα παιδιά έπαιξαν, είδαν κοχύλια και καβουράκια, τους γλάρους από κοντά, κυλίστηκαν στην άμμο, άκουσαν παραμύθια μετά μουσικής και το χάρηκαν πραγματικά!

—Παιανία

Μια απελευθέρωση πουλιών στις 7 Ιουλίου, στο Σπήλαιο Παιανίας, ήταν η εναρκτήρια εκδήλωση της συνεργασίας Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και ΑΝΙΜΑ.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, συνεπές πάντοτε στην προσπάθειά του να υλοποιεί δράσεις που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος και συμβάλλουν στην εκπαίδευση των νέων, με απώτερο πάντα στόχο τη δημιουργία ευαισθητοποιημένων και κοινωνικά ενεργών πολιτών, προχώρησε σε μία νέα συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία της Εφορείας Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. με την ΑΝΙΜΑ αφορά στη συμβολή των κατά τόπους Κοινοτήτων Ανιχνευτών των Προσκοπικών Συστημάτων, στην περισυλλογή τραυματισμένων ζώων και την προώθησή τους στην ΑΝΙΜΑ, με στόχο να συμβάλει η Προσκοπική Κίνηση τα μέγιστα στο έργο που επιτελεί η ΑΝΙΜΑ, ιδίως στις περιοχές που δεν υπάρχουν τοπικοί ανταποκριτές της.

—Πάρνηθα

Σε πολύ καλή κατάσταση είναι τα δέντρα που φυτεύτηκαν στα τέλη Ιουνίου στην Πάρνηθα από την ΑΝΙΜΑ και τον ΕΔΑΣΑ, προς τιμήν του εκλιπόντος δασάρχη Γιώργου Ντούρου.

Οι εθελοντές του ΕΔΑΣΑ φρόντισαν όλο τον χειμώνα τα δεντράκια και, μαζί με τα μέλη της ΑΝΙΜΑ τοποθέτησαν δεξαμενή και ποτιστικό, ώστε να ποτίζονται τα δεντράκια το καλοκαίρι.

Έλατα, μαυρόπευκα, αριές, βελανιδιές και άλλα δασικά δέντρα θα μεγαλώσουν και θα πρασινίσουν ένα κομμάτι του βουνού, μαζί με όσα έχουν φυτευθεί από τις άλλες εθελοντικές πρωτοβουλίες των τελευταίων χρόνων.

—Και μια κατάσχεση γερακιού στο Θριάσιο        

Σήμερα, Τετάρτη 18 Ιουλίου, ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Δ’ ΚΟ.Σ.Ε. αξιοποιώντας πληροφορίες από τις αγγελίες στο Ίντερνετ έδωσαν ραντεβού και συνέλαβαν στο Θριάσιο, άτομο το οποίο προσπάθησε να τους πουλήσει ένα γεράκι (Falco tinnunculus ), το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας, έναντι 150 ευρώ.

Το γεράκι παρέδωσαν στην ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος Προστασίας Άγριων Ζωων) για περίθαλψη, ενώ η δικογραφία θα σταλεί στον εισαγγελέα.

ΑΝΙΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα