Ζέσους: «Είμαστε φαβορί, αλλά θα δείτε ο Ολυμπιακός πόσο δυνατή ομάδα έχει»

Την προσοχή των παικτών του στον Ολυμπιακό επίστησε ο Ζόρζε Ζέσους, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως η Σπόρτινγκ μπορεί να παίζει για δύο αποτελέσματα αλλά θα επιδιώξει τη νίκη.

Αναλυτικά:

Είναι μία διαφορετική ομάδα ο Ολυμπιακός από αυτή που είχατε αντιμετωπίσει στην Ελλάδα. Πιστεύετε ότι ο Ολυμπιακός
θα κοιτάξει να κερδίσει το ματς;
Εμείς θα πάμε σε αυτό το ματς με δύο πιθανότητες. Αυτή που εμείς πιστεύουμε περισσότερο, να προσπαθήσουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα προσπαθήσουμε με τον Ολυμπιακό μία νίκη για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε έστω στο Γιουρόπα Λιγκ και να πιστέψουμε ότι υπάρχουν πιθανότητες να περάσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είναι ένα σημείο που θα το παλέψουμε, γιατί έχουμε ποιότητα, παίζουμε με δύο παγκόσμια μεγαθήρια και θα προσπαθήσουμε έως το τέλος να περάσουμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε την αξία μας. Οταν παίζεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν δεν έχεις δυνατότητες έχεις δυσκολίες. Πρέπει να κερδίσουμε βαθμούς, όπως κάναμε και στην Ελλάδα. Παίζουμε με έναν αντίπαλο που θα δείτε ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα. Το ότι η Σπόρτινγκ κέρδισε στο Καραϊσκάκη είναι πολύ σημαντικό. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα σχεδόν ίδιου επιπέδου με εμάς. Ούτε καλύτερη, ούτε χειρότερη από εμάς. Μόνο μία πολύ δυνατή Σπόρτινγκ θα μπορέσει να κερδίσει το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός παίζει το όλα ή τίποτα σε αυτό το ματς. Θα αλλάξετε κάτι στην τακτική σας;
Εμείς παίζουμε για δύο αποτελέσματα. Νίκη ή ισοπαλία. Εμείς θα σκεφτούμε μόνο τη νίκη και σας υπόσχομαι ότι θέλουμε να πάμε στην Βαρκελώνη με τους τρεις βαθμούς από το ματς με τον Ολυμπιακό για να παλέψουμε κόντρα στην Μπαρτσελόνα έως την τελευταία στιγμή. Για να είμαστε σίγουροι ότι ένας από τους στόχους μας έχει επιτευχθεί και τον άλλον στόχο μας να τον παλέψουμε στην Βαρκελώνη. Αυτή η πρόκριση είναι ακόμα ανοικτή. Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπορείς να κάνεις λάθη. Πρέπει να έχεις εμπειρία, πρέπει να ξέρεις τι αποτέλεσμα ζητάς και τι θα επιδιώξεις, ξέροντας ότι ανά πάσα στιγμή το ματς μπορεί να αλλάξει από κάποια ενέργεια.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε πολύ καλά πράγματα για την Σπόρτινγκ. Πιστεύετε ότι ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή μπορεί να κρύβει έναν άσο στο μανίκι;
Πολλούς άσους στο μανίκι μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός. Εχει καλούς παίκτες, είναι δυνατή ομάδα, είναι πολύ καλά οργανωμένος στην άμυνα, ειδικά με τον νέο προπονητή. Τα καλά λόγια που είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι το αποτέλεσμα των παιχνιδιών που δώσαμε κόντρα στα δύο μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Παίξαμε στα ίσα την Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα. Οι αγώνες που έχουμε κάνει δεν εκπλήσσουν κανέναν, γιατί οι παίκτες και οι οπαδοί πιστεύουν στη δύναμη της Σπόρτινγκ. Δεν θα αλλάξουμε τον στόχο μας, γιατί ξέρουμε ότι όταν παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν δεν είμαστε στο καλύτερο επίπεδο, μπορεί να προκύψει έκπληξη.

Ο Ολυμπιακός είναι πιο συγκεντρωμένος τώρα. Θα αλλάξετε τακτική αν η Σπόρτινγκ με τον Ντουμπιά ή χωρίς αυτόν;
Ο Ντουμπιά χτύπησε με την Εθνική. Δεν κατάφερε να γίνει καλά για το ματς. Το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι να δούμε πώς είναι οι παίκτες που είναι τραυματίες, ο Πιτσίνι, ο Ματιέ. Ο Κοάτες είναι τιμωρημένος. Αυτοί που επιστρέφουν θα κάνουν το καλύτερο για την ομάδα.

Πιτσίνι, Ματιέ και Καρβάλιο έχουν γυρίσει όμως. Αν γινόταν σήμερα το ματς, θα έπαιζαν;
Ξέχασα και τον Ακούνια. Αύριο το πρωί έχουμε μία ακόμη προπόνηση. Και οι τρεις παίκτες μού έδειξαν ότι μπορούν να αγωνιστούν. Θα δούμε τι θα γίνει. Ο Ακούνια δεν είναι έτοιμος αυτή τη στιγμή, ούτε και ο Ντουμπιά.

Η Σπόρτινγκ είναι ζωντανή στην πρόκριση, αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι λίγο άδικη η θέση σας στη βαθμολογία;
Δεν υπάρχει δίκαιο ή άδικο στο ποδόσφαιρο. Οταν κερδίζεις ή όταν χάνεις η ανάλυση που κάνουμε μετά το ματς βασίζεται πάντα στο αν κερδίσαμε ή χάσαμε. Κάνεις πολύ καλό παιχνίδι και χάνεις. Μετράει και η εμφάνιση, αλλά το αποτέλεσμα όχι. Μερικές φορές μία μικρή λεπτομέρεια μπορεί να απειληθεί ο αντίπαλος. Να παίζεις 88 λεπτά στην επίθεση και ο αντίπαλος να έρθει μία φορά στην περιοχή και να σου κάνει γκολ. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάνει καλά παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ με αντιπάλους πολύ δύσκολους. Θα μπορούσαμε να μην χάσουμε από την Μπαρτσελόνα.

Πριν από 4 χρόνια όταν ήσασταν στην Μπενφίκα, ο Ολυμπιακός σάς είχε αποκλείσει. Μήπως το βλέπετε τώρα και ως προσωπική ρεβάνς;
Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει εκδίκηση. Οι παίκτες και οι προπονητές δεν κοιτάζουν το ποδόσφαιρο σαν εκδίκηση, αλλά ως άθλημα θεαματικό που αρέσει στον κόσμο. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα άθλημα όπου βλέπουμε τη δημιουργικότητα των παικτών. Ποτέ δεν περνάει από το μυαλό μου η εκδίκηση.

Το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν φαβορί την ομάδα σας, είναι καλό για την ψυχολογία της ομάδας σας;
Η Σπόρτινγκ είναι φαβορί γιατί έκανε ένα καλό παιχνίδι στον Πειραιά. Εκανε ένα παιχνίδι τέλειο. Κέρδισε με τρία γκολ. Πολλοί μπορούν να πουν ότι ήταν εύκολο ματς, αλλά δεν είναι εύκολο να κερδίσεις τον Ολυμπιακό στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός θα δείξει στο Αλβαλάδε ότι έχει καλή ομάδα και καλούς παίκτες. Φαβορί αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε επειδή έχουμε περισσότερους βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Τις δύο ομάδες όμως τις βλέπω στο ίδιο επίπεδο. Για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου.
Keywords
Τυχαία Θέματα