Ξεκινά την Τετάρτη η προετοιμασία της εθνικής ανδρών

Στο κλειστό της Νέας Ιωνίας θα συγκεντρωθεί αύριο το πρωί (10:00) η εθνική χάντμπολ των ανδρών και θα αρχίσει την προετοιμασία της για τους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο.

Οι διεθνείς θα κάνουν αύριο διπλή προπόνηση (η απογευματινή θα γίνει στην αίθουσα "Γ. Κασιμάτης" του ΟΑΚΑ), ενώ την Πέμπτη (28/12) και την Παρασκευή (29/12) θα δώσουν φιλικά παιχνίδια με την Ιταλία, στο ΟΑΚΑ, με ώρα έναρξης 19:30.

Οι παίκτες που έχουν κληθεί από τον ομοσπονδιακό
προπονητή, Νίκο Γραμματικό, είναι οι: Παπαδιονυσίου, Κωστακίδης, Κρητικός, Τζηράς (Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή), Ζαμπούνης, Μυλωνάς, Δομπρής (ΑΕΚ), Κοτανίδης, Αραμπατζής, Καλόμοιρος (ΠΑΟΚ), Αραπακόπουλος, Μωραΐτης (ΑΣΕ Δούκα), Δέσπος (ΧΑΝΘ), Λαδάκης (ΓΑΣ Καματερού), Μπασμαλής (Λιμόζ/Γαλλία), Μάλλιος (Μπούρσα/Τουρκία), Ανδρέου (Πιοτρκοβιάνιν/Πολωνία), Ιωάννου (Ποντόλ Κομπόλ/Γαλλία), Λοΐζος (Κέρχενγκ/Λουξεμβούργο), Μπουκοβίνας (Ες/Λουξεμβούργο).

Στο πλαίσιο του 5ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η εθνική θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη 4/1 (21:00) στο Λέουβεν το Βέλγιο, ενώ στη συνέχεια θα υποδεχθεί στη Θεσσαλονίκη τους Βέλγους (Κυριακή 7/1, 17:00) και τους Ολλανδούς (Πέμπτη 11/1, 19:00). Οι υποχρεώσεις της ελληνικής ομάδας ολοκληρώνονται την Κυριακή 14/1 με την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τουρκία, στην πόλη Ακσαράι (14:00).

Ο αριστερός εξτρέμ της ΑΕΚ, Στάθης Ζαμπούνης, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Αρχικά θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά με υγεία σε όλους και εύχομαι το 2018 να είναι μια καλύτερη χρονιά για το ελληνικό χάντμπολ. Είναι πολύ θετικό ότι η ομάδα πριν από τα επίσημα παιχνίδια θα δώσει δύο φιλικά με την Ιταλία. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο αυτά τα δύο παιχνίδια, καθώς και τις προπονήσεις, προκειμένου να παρουσιαστούμε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι απέναντι σε Βέλγιο, Ολλανδία και Τουρκία. Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε καλύτερη εικόνα. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας στα προηγούμενα παιχνίδια, οι πραγματικές μας δυνατότητες δεν είναι αυτές που παρουσιάσαμε τον Οκτώβριο. Παιχνίδι με παιχνίδι μπορούμε να είμαστε καλύτεροι και πιστεύω πως η καλύτερη εικόνα μας θα μεταφραστεί και σε βαθμούς».
Keywords
Τυχαία Θέματα