Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

Τέσσερις σημαντικές απουσίες έχει να διαχειριστεί ο Μίλαν Ράσταβατς εν όψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στην πιο καλή στιγμή της έως τώρα στη σεζόν, μετά από δύο συνεχείς νίκες, μία εκτός έδρας με τον Παναιτωλικό και μία εντός με τον Πανιώνιο, που την ανέβασαν στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, η Ξάνθη βρίσκεται με μείον τέσσερις σημαντικούς παίκτες εν όψει του ερχόμενου αγώνα, εκτός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα (25/11).

Η συγκυρία δεν είναι η καλύτερη δυνατή για τον Μίλαν Ράσταβατς.
Ο Σέρβος προπονητής του ΑΟΞ δεν έχει στη διάθεσή του για την αναμέτρηση στα Γιάννινα τους Μπρίτο, Τριάδη, Καμαρά και Μπαξεβανίδη. Και οι τέσσερις θα μπορούσαν να είναι βασικοί στο παιχνίδι που έρχεται.

Ο Μπρίτο τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Πανιώνιο και δύσκολα θα προλάβαινε τον αγώνα με τον ΠΑΣ. Επειδή, όμως, βγαίνοντας ως αλλαγή σε αυτή την αναμέτρηση πήρε κίτρινη κάρτα, που ήταν η τέταρτη ως τώρα στη σεζόν, δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής στον αγώνα στα Γιάννινα κι έτσι μένει εκτός ως τιμωρημένος. Ουσιαστικά, πάντως, συνεχίζει τη θεραπεία του στους προσαγωγούς, την οποία έτσι κι αλλιώς θα έκανε.

Ο Τριάδης, ο οποίος στην προτελευταία προπόνηση της προηγούμενης εβδομάδας υπέστη ρήξη μηνίσκου, έχει υποβληθεί ήδη σε αρθροσκόπηση στη Γερμανία και αναμένεται εντός των ημερών να επιστρέψει στην Ξάνθη. Αυτός δεν υπολογίζεται μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων.

Ο Καμαρά είναι ο άτυχος της σεζόν μέχρι τώρα στην Ξάνθη. Ενώ αρχικά είχε ξεπεράσει τη θλάση στον οπίσθιο μηριαίο, την οποία είχε υποστεί στις αρχές Οκτωβρίου σε υποχρέωσή του με την Εθνική Μαυριτανίας, στη συνέχεια έπαθε υποτροπή. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται σε φάση θεραπείας και δύσκολα κι αυτός να υπολογίζεται ότι θα επιστρέψει γρήγορα.

Ο Μπαξεβανίδης είναι τιμωρημένος με τέσσερις κίτρινες κάρτες και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, οπότε αναγκαστικά είναι εκτός μάχης. Πρόκειται για έναν από τους τρεις παίκτες (οι άλλοι δύο είναι οι Ζίβκοβιτς και Κασάδο) του ΑΟΞ, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν είχαν χάσει λεπτό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι όποιος και να αντικαταστήσει, θα παίξει πρώτη φορά στη σεζόν σε αγώνα πρωταθλήματος ως δεξιός οπισθοφύλακας.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προσθέσει κανείς ότι η Ξάνθη έχει μικρό ροτέισον ως τώρα στους αγώνες για το πρωτάθλημα. Μόλις είκοσι παίκτες έχουν χρησιμοποιηθεί από τον Ράσταβατς, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι οι προαναφερόμενοι. Είναι κι αυτό ένα θέμα, καθώς ο Σέρβος τεχνικός έχει περιορισμένες επιλογές για τους αντικαταστάτες τους.

Σήμερα (21/11), πριν την απογευματινή προπόνηση, ο Ράσταβατς στην ομιλία του προς τους παίκτες για τον αγώνα με τον Πανιώνιο που προηγήθηκε στάθηκε στα σωστά και στα λάθη που έγιναν στην αναμέτρηση, εκθειάζοντας την προσπάθειά τους ως το φινάλε απέναντι σε μια καλή ομάδα. Ζήτησε ανάλογη συνέχεια, τώρα που το μομέντουμ ευνοεί τους Θρακιώτες.

Στο μεταξύ, σε πένθιμο τόνο κύλησε η σημερινή μέρα για την οικογένεια του ΑΟΞ, καθώς το πρωί σύσσωμη η ομάδα αποχαιρέτισε ένα μέλος της, τον Θανάση Μαντζίδη, που επί σειρά ετών στο πρόσφατο παρελθόν, ήταν φροντιστής των γηπέδων. Μάλιστα, είχε βραβευτεί για την πολυετή προσφορά του από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Χρήστο Πανόπουλο, στις αρχές του Οκτώβρη στην εκδήλωση του Δήμου Ξάνθης για τα 50 χρόνια του Αθλητικού Ομίλου Ξάνθης.
Keywords
Τυχαία Θέματα