Τα παρεπόμενα ενός αποκλεισμού

Η Ξάνθη μπορεί να αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου παρά τη νίκη της χθες (10/1) επί της Λάρισας, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν της έμειναν και κάποια θετικά στοιχεία εν όψει της συνέχειας της σεζόν.

Ασφαλώς, η πικρία του αποκλεισμού από ένα θεσμό που κάθε χρόνο ο ΑΟΞ επιθυμεί να φτάνει όσο πιο μακρυά γίνεται, υπερκαλύπτει κάθε αίσθηση ικανοποίησης για ο,τιδήποτε άλλο, όμως, είναι γεγονός ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που μπαίνουν στην
κατηγορία των θετικών.
Για παράδειγμα, το γεγονός ότι η Ξάνθη βρήκε και πάλι νίκη στην έδρα της μετά από σχεδόν δύο ολόκληρους μήνες. Την τελευταία, τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για το Κύπελλο, την είχε πετύχει στις 19 Νοεμβρίου, απέναντι στον Πανιώνιο, με σκορ 2-0. Την αμέσως προηγούμενη, την είχε σημειώσει στις 19 Σεπτεμβρίου, απέναντι στον Παναιτωλικό, πάλι με σκορ 2-0, όπως και χθες με την ΑΕΛ, και τότε για το Κύπελλο.

Ανά δύο μήνες σχεδόν, δηλαδή, η Ξάνθη κάνει νίκη στην έδρα της την τρέχουσα σεζόν. Μάλιστα, οι δύο από αυτές ήταν για το Κύπελλο και όχι για το πρωτάθλημα. Σε σύνολο δέκα (10) αγώνων και για τους δύο θεσμούς, οι Θρακιώτες μετρούν τρεις (3) νίκες όλες κι όλες, κάτι καθόλου καλό για την έδρα τους, που μόνο «κάστρο» δεν είναι. Έτσι, ευελπιστούν ότι θα πατήσουν στη νίκη επί της Λάρισας καιθα συνεχίσουν το ίδιο καλά στη συνέχεια του πρωταθλήματος, για να μαζέψουν αναγκαίους βαθμούς.

Το άλλο θετικό για την Ξάνθη είναι βρήκε γκολ από παίκτες εκτός επιθετικής γραμμής, όπως ο Μελιόπουλος και ο Συλλά. Το έχει ανάγκη ο ΑΟΞ να βρίσκει γκολ εκτός επιθετικών, όπως έγινε και με τον Μεχία στη Λαμία, κάτι, όμως, που δεν συμβαίνει συχνά.

Στην περίπτωση του Ντουρίτσκοβιτς, στη ζυγαριά μπαίνουν δύο πράγματα. Από τη μία, η ποιότητά του, που φάνηκε με το «καλησπέρα», τόσο κόντρα στη Λαμία, όσο και απέναντι στην ΑΕΛ, το πρώτο παιχνίδι στο οποίο ξεκίνησε βασικός. Από την άλλη, όμως, μία που μπήκε στην ομάδα ο Σέρβος μέσος και μία που... βγήκε. Στα παιχνίδια με τη Λαμία και τη Λάρισα έπαιξε συνολικά 106’ αγωνιστικά λεπτά και χάνει το ερχόμενο με τον Πλατανιά, λόγω της κόκκινης κάρτας που είδε χθες στα Πηγάδια. Αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο για ένα νέο παίκτη, ο οποίος αναμένεται να είναι χρήσιμος σε κάθε ματς του β’ γύρου του πρωταθλήματος.

Άλλο θετικό είναι η επιστροφή του Καμαρά στην αγωνιστική δράση έπειτα από 100 ολόκληρες ημέρες, λόγω του προβλήματος τραυματισμού του. Ο παίκτης είναι ιδιαίτερα σημαντικός και τα 45’ λεπτά που πήρε με την ΑΕΛ τον βοήθησαν να αποκτήσει ως ένα βαθμό ρυθμό.

Στον αγωνιστικό τομέα, από τη σημερινή προπόνηση απουσίαζε ο Μπρίτο, ο οποίος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, μέχρι να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Άλλη απουσία, εκτός φυσικά από τον τιμωρημένο Ντουρίτσκοβιτς, δεν υπάρχει για τον προπονητή του ΑΟΞ, Μίλαν Ράσταβατς.
Keywords
Τυχαία Θέματα