Συνεχίζει ακάθεκτος! (video)

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης, διατήρησε το απόλυτο στην Τούμπα και συμπληρωσε έξι σερί νίκες στο πρωτάθλημα χωρίς να δεχτεί γκολ!

Ψήφισε και καθόρισε τον MVP και το BestGoal της Αγωνιστικής!

Ο Δικέφαλος του Βορρά, έμεινε αήττητος για όγδοη σερί αγωνιστική, ξεπέρασε την ΑΕΚ και περιμένει το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού
στην μάχη της κορυφής. Η «ελαφρά ταξιαρχία» έμεινε για όγδοη αγωνιστική χωρίς τρίποντο και παραμένει κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των φιλοξενούμενων στο α' μέρος και σκόραρε με Μακ και αυτογκόλ του Κονέ. Στο β' οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Ναδάλες ο οποιος αποβλήθηκε στο τέλος με δεύτερη κίτρινη, πριν ο Πρίγιοβιτς με άλλο ένα γκολ διαμορφώσει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.

Τα αρχικά πλάνα

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Πασχαλάκης, δεξί μπακ ο Μάτος, αριστερό ο Βιεϊρίνια, σέντερ μπακ οι Βαρέλα και Κρέσπο. Αμυντικά χαφ Τσίμιροτ και Μαουρίσιο, στα άκρα οι Κάμπος και Μακ, ο Πέλκας πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

Ο Απόλλων ξεκίνησε με 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Χουάντερσον, δεξί μπακ ο Στάθης, αριστερό ο Κούρος, σέντερ μπακ οι Μπαρτολίνι και Ζησόπουλος. Στο κέντρο οι Κονέ, Κοντοές και Τσουκαλάς, στα άκρα οι Ντεβέσα και Ναδάλες, σέντερ φορ ο Αλμπάνης.

Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη

Με ξεκάθαρα σχέδια μπήκαν οι δύο ομάδες στο α' μέρος, με τον ΠΑΟΚ να έχει την ολοκληρωτική υπεροχή (72-28 κατοχή μπάλας) και να πιέζει κυρίως από τα πλάγια, με τον Απόλλωνα να έχει παθητικό ρόλο και να «γεμίζει» τον άξονα κλείνοντας τους χώρους.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ορεξάτος με τους Μακ, Βιεϊρίνια και Πέλκα να έχουν εμπνεύσεις, όμως δεν έκανε κλασικές ευκαιρίες και πήγε στα αποδυτήρια με 2-0 μπροστά στο σκορ εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τα λάθη του αντιπάλου.

Η πίεση ξεκίνησε νωρίς στα καρέ του Απόλλωνα και στο 5' ο Πέλκας δεν μπόρεσε να πλασάρει από κοντά μετά από γύρισμα από την αριστερή πλευρά, ενώ στην συνέχεια της φάσης οι φιλοξενούμενοι έκοψαν τον Κάμπος που ήταν έτοιμος να πάρει σκοράρει στην επαναφορά.

Στο 15' ο Μάτος έκανε σέντρα από δεξιά και η κεφαλιά του Πρίγιοβιτς πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βιεϊρίνια βρήκε τον Πέλκα στο ημικύκλιο, όμως το σουτ του Έλληνα άσου πέρασε αρκετά άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπιζαν χωρίς προβλήματα τις πολλές σέντρες που έκανε ο ΠΑΟΚ, αλλά μία στιγμή απροσεξίας ήταν ικανή να αλλάξει τα δεδομένα.

Έτσι στο 27' ο Τσουκαλάς έκανε λάθος στον χώρο του κέντρου, ο Μακ έδωσε αμέσως στον Πρίγιοβιτς, αυτός τον ξαναβρήκε έξυπνα στον χώρο, ο Χουάντερσον άργησε να κάνει έξοδο και ο Σλοβάκος ανενόχλητος έγραψε το 1-0 με πλασέ.

Ένα λεπτό αργότερα, η «ελαφρά ταξιαρχία» απείλησε για πρώτη και μοναδική φορά στο α'μέρος με γρήγορη κόντρα που έβγαλε τον Αλμπάνη σε επίκαιρη θέση, όμως το σουτ του κοντραρίστηκε και στην συνέχεια ο Ναδάλες δεν πρόλαβε προ του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να είναι κινητικός, με τον Μακ κυρίως να έχει κάποιες καλές ιδέες, που όμως σταματούσαν λίγο πριν την τελική πάσα.

Όμως στις καθυστερήσεις του α' μέρους ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε σαφές προβάδισμα εκμεταλλευόμενος άλλο ένα λάθος, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα από δεξιά, ο Κονέ στην μικρή περιοχή προσπάθησε να διώξει, η μπάλα βρήκε στον μηρό του και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

«Κερασάκι» από τον Πρίγιοβιτς

Ο ΠΑΟΚ βγήκε στο β' μέρος αποφασισμένος να καθαρίσει μια για πάντα το παιχνίδι και παραλίγο να τα καταφέρει στα 30 και κάτι δευτερόλεπτα, όταν ο Μαουρίσιο με υπέροχη πάσα έβγαλε μόνο του τον Πέλκα, ο οποίος διέσχισε σχεδόν το μισό γήπεδο αλλά πλάσαρε άουτ προ του Χουάντερσον!

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πιο δραστήριοι στην συνέχεια, όμως το μακρινό σουτ του Κονέ στο 53' πέρασε πολύ άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Αλμπάνης μπήκε στην περιοχή από δεξιά, αλλά το σουτ του υπό πίεση δεν βρήκε στόχο.

Δευτερόλεπτα μετά όμως ο Απόλλων πλησίασε το γκολ, όταν ο Βαρέλα έκανε λάθος, ο Ναδάλες έκλεψε και σούταρε από μακριά, όμως η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη!

Ο ΠΑΟΚ με την βοήθεια του κόσμου του βγήκε μπροστά για να ξεπεράσει την μικρή αγωνιστική κάμψη και έχασε την μεγαλύτερη μέχρι τότε ευκαιρία του στο 58'. Συγκεκριμένα, ο ορεξάτος Κάμπος με φοβερό τακουνάκι έβγαλε μόνο του στην περιοχή τον Πέλκα, ο Χουάντερσον έκανε μεγάλη επέμβαση, ενώ είπε «όχι» και στον Μακ που σούταρε από μακριά στην επαναφορά.

Στο 66', οι γηπεδούχοι βρέθηκαν και πάλι σε απόσταση βολής με τον Πρίγιοβιτς να σουτάρει στο όριο της περιοχής, όμως ο Χουάντερσον ήταν ακόμα μία φορά σε ετοιμότητα.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην συνέχεια με τους προπονητές να κάνουν αλλαγές και τον ΠΑΟΚ να έχει ένα σουτ του Μακ που πέρασε άουτ μέσα στην περιοχή στο 79', όπως άστοχη ήταν η προσπάθεια και του Αλμπάνη δευτερόλεπτα νωρίτερα από μακριά.

Στο 84' ο Απόλλων έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Ναδάλες δέχτηκε δεύτερη κίτρινη στο 84ο λεπτό καθώς βιάστηκε να εκτελέσει φάουλ πριν δοθεί η σχετική εντολή από τον διαιτητή, ενώ η κακή μέρα του Απόλλωνα ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις, με τον Μάτος να βγάζει κάθετα τετ-α-τετ τον Πρίγιοβιτς και αυτόν να γράφει το 3-0 με χαρακτηριστικη άνεση.

ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 3-0
Σούπερ Λιγκ Σουρωτή 2017-18 - 18η Αγωνιστική, Γήπεδο Τούμπας
Γκολ: 27' Μακ, 45+1' Κονέ, 90+2' Πρίγιοβιτς
Διαιτητής: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Πασχάλης (Ηπείρου)
Κίτρινες: Λημνιός - Κοντοές, Ναδάλες
Κόκκινες: 84' Ναδάλες
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Πασχαλάκης - Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια - Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (86' Σάκχοφ) - Κάμπος (77' Λημνιός), Μακ, Πέλκας (81' Ελ Καντουρί) - Πρίγιοβιτς.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Παράσχος, 4-3-3): Χουάντερσον - Στάθης, Μπαρτολίνι, Ζησόπουλος, Κούρος (66' Χουάρες) - Κονέ, Κοντοές, Τσουκαλάς (74' Μενδρινός) - Ντεβέσα (80' Αλίβοντιτς), Ναδάλες, Αλμπάνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα