Στην κορυφή η Ίντερ, μέρα χαράς για την πόλη της Βερόνα

Στην Σαρδηνία η Ίντερ μάλλον αιφνιδιάστηκε από την τακτική της Κάλιαρι. Ίσως και να την υποτίμησε καθώς στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι δημιούργησαν κι έχασαν καλές ευκαιρίες για να προηγηθούν!
Ο γκολκίπερ Χαντάνοβιτς κράτησε ανέπαφη την εστία του δίνοντας την ψυχολογία σταδιακά στην ομάδα του Μιλάνου να ανέβει αγωνιστικά φθάνοντας στο 0-1 από τον Ικάρντι στο 29ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Καντρέβα και πάσα του Πέρισιτς στον Αργεντίνο ο οποίος σκόραρε για 13η φορά στο φετινό πρωτάθλημα!
Οι γηπεδούχοι πάντως έπαιξαν καλύτερα στο πρώτο μέρος, όμως η ποιότητα της Ίντερ
φάνηκε ξεκάθαρα στη διαχείριση του παιχνιδιού στην επανάληψη. Με πιο ανοιχτούς χώρους η ομάδα του Σπαλέτι έφτασε σε ένα 2ο γκολ με τον Μπρόζοβιτς στο 55ο λεπτό.
Σε έναν πιο γρήγορο ρυθμό, στην συνέχεια, η Κάλιαρι βρήκε το γκολ που προφανώς δικαιούνταν με τον Παβολέτι στο 71ο λεπτό.
Χωρίς να θέλει να μπλέξει με τα άγχη η Ίντερ συνέχισε επιθετικά και «κλείωσε» το ματς με ένα ακόμη γκολ του Ικάρντι στο 83ο λεπτό.
Σε αυτή τη φάση οι γηπεδούχοι ζήτησαν επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα Ράφαελ. Όμως με την χρήση του VAR το γκολ κατακυρώθηκε.
Την τιμητική τους είχαν σε αυτή την πρώτη πράξη της αγωνιστικής οι ομάδες της Βερόνα. Η Κιέβο κατάφερε μια πολύ δύσκολη ανατροπή αν και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ απέναντι στην νεοφώτιστη ΣΠΑΛ από το αυτογκόλ του Σέζαρ στο 18’. Ο 26χρονος Ρομπέρτο Ινγκλέζε αναδείχθηκε ως MVP της αναμέτρησης σημειώνοντας δύο γκολ στο 66ο και το 81ο λεπτό. Με αυτό το 2-1 η Κιέβο επέστρεψε στις νίκες μετά από ένα μήνα.
Μεγαλύτερο, σαφώς, το επίτευγμα της Ελλάς Βερόνα αν σκεφτεί κανείς πως αυτή προέρχονταν από πέντε διαδοχικές ήττες! Στο Σασουόλο η ομάδα του Φάμπιο Πέκια αιφνιδίασε με την τακτική της κατορθώνοντας να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο με τους Ζουκουλίνι στο 22ο λεπτό και τον Βερντέ εννέα λεπτά αργότερα.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν σαφώς πιο αμυντικά μένοντας με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Γάλλου αμυντικού Αρτό στο 77ο λεπτό. Το 0-2 όμως δεν άλλαξε ως το τέλος της αναμέτρησης.

Τα σημερινά αποτελέσματα :

Μπολόνια – Σαμπντόρια : 3-0 (Βέρντι 3’, Μ’Μπαγιέ 23’, Οκουόνκβο 73’)
Κιέβο – ΣΠΑΛ 2-1 (66’, 81’ Ινγκλέζε – 18’ Σέζαρ αυτογκόλ)
Σασσουόλο – Ελλάς Βερόνα 0-2 (22’ Ζουκουλίνι, 31’ Βερντέ)
Κάλιαρι – Ίντερ 1-3 (71’ Παβολέτι – 29’, 83’ Ικάρντι, 55’ Μπρόζοβιτς)
Keywords
Τυχαία Θέματα