Σφαιρόπουλος: "Να επανέλθουμε στις νίκες"

Λήθη στο παρελθόν θέλει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Ολυμπιακός έκανε «κοιλιά» στην απόδοσή του με αποτέλεσμα την βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα. Στο Κύπελλο κόντρα στον Άρη στην Θεσσαλονίκη οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν αλλά με χαμηλό σκορ, εμφανίζοντας σαφέστατο επιθετικό πρόβλημα. Ζητούμενο η ανάκαμψη λοιπόν για τον τεχνικό του Ολυμπιακού.

«Μετά
το παιχνίδι στη Βαρκελώνη θέλουμε να επανέλθουμε στις νίκες. Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα. Την ξέρουμε και μας ξέρουν καλά. Θεωρώ πως έχουμε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουμε τα πράγματα που έχουμε δουλέψει και να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Με την ανάλογη συγκέντρωση και την ακολουθία του πλάνου μας μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη. Θέλω ο κόσμος να μας βοηθήσει με την φωνή του για να τα καταφέρουμε», τόνισε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Μετά την αρχική του τοποθέτηση ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, δέχθηκε τις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου για διάφορα θέματα.

-για την φτωχή επιθετική συγκομιδή των τελευταίων αγώνων:

«Σίγουρα δεν μας ικανοποίησε η εμφάνισή μας στα δύο τελευταία παιχνίδια. Δουλέψαμε κάποιες λεπτομέρειες και κάποια ανισορροπία που υπήρχε. Θα χρειαστούμε καλύτερο διάβασμα και να είμαστε καλύτεροι στο σετ παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε πιο αποδοτικοί».

-για το αν υπάρχουν ομοιότητες με το ματς πρωταθλήματος:

«Όταν παίζεις έναν κακό παιχνίδι η ήττα πονάει αλλά σου δείχνει και τις αδυναμίες σου και τι πρέπει να βελτιώσεις. Μετά τη Βαρκελώνη αυτό κάναμε. Δουλέψαμε πολύ στα λάθη μας. Οι προπονήσεις που έγιναν αυτή την εβδομάδα αυτή την κατεύθυνση είχαν».

-για την συμμετοχή του Κάιλ Γουίλτζερ:

«Δεν έχω αποφασίσει για τον Γουίλτζερ. Τη τελευταία στιγμή. Δεν έχει μπει ακόμα καλά μέσα στην ομάδα. Ίσως είναι λίγο ρίσκο, ίσως τον χρειαστούμε, αλλά όπως είπα θα το ξέρουμε αύριο».

-για το αν βοήθησαν οι τρεις σερί προπονήσεις πριν από παιχνίδι για πρώτη φορά φέτος:

«Ασφαλώς και θα μας βοηθήσουν γιατί παρότι γενικά έχουμε παίξει καλό μπάσκετ, θέλουμε να αποκτήσουμε περισσότερη συνοχή και ρυθμό. Σίγουρα αυτά τα αποκτάς και μέσα από τους αγώνες, αλλά οι προπονήσεις είναι εξίσου σημαντικές, από τη στιγμή που δεν είμαστε ακόμα πλήρεις».

-για το αν ο τρόπος που νίκησε η ΑΕΚ είναι «οδηγός» για τον Ολυμπιακό:

«Όταν προετοιμάζεις ένα παιχνίδι, βλέπεις τα παιχνίδια των αντιπάλων. Ασφαλώς βλέπεις τις δυνατότητες και τις αδυναμίες και εκεί προσπαθείς να χτυπήσεις. Όλα τα παιχνίδια που προηγούνται είναι ένας οδηγός ένα υλικό»

-για την επιστροφή του Σπανούλη:

«Έχω πει πως μόνο όταν είναι 100% το πόδι του θα μπει με την ομάδα. Και επειδή έχει να προπονηθεί καιρό για να παίξει θα πρέπει να κάνει πολλές προπονήσεις με την ομάδα. Άρα έχουμε καιρό ακόμα».
-για το αν είναι… πληγωμένο θηρίο ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από τη Μπαρτσελόνα:

«Μετράει η κακή εικόνα μας και όχι η μεγάλη διαφορά που χάσαμε. Θέλω να πιστεύω πως θα αποτελέσει έξτρα κίνητρο για την επιστροφή στις επιτυχίες. Είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό το ντέρμπι και έχουμε προετοιμάσει την ομάδα για να παίξει το καλύτερο δυνατό».

-για τον κόσμο που θα γεμίσει το γήπεδο:

«Πολύ σημαντική η παρουσία του κόσμου. Στο πρωτάθλημα παίζουμε χωρίς κόσμο. Η παρουσία του θα δώσει μεγάλη ώθηση. Χαίρομαι που θα είναι γεμάτο το γήπεδο».

-για το αν δημιουργούν πίεση οι δύο σερί ήττες του Παναθηναϊκού:

«Οι παίκτες μας ξέρουν ότι ο Παναθηναϊκός χτυπήσει πολύ δυνατά το παιχνίδι γιατί ψάχνει μία καλή νίκη και την πρώτη εκτός έδρας φέτος στην Ευρωλίγκα. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι. Να δείξουμε στο γήπεδο ότι το θέλουμε πιο πολύ».
Keywords
Τυχαία Θέματα